Марвел затвориха изключителна 2021г. Реализираха добре приет сериал и планетарен блобастър („WandaVision“ и „Спайдър-мен: Няма път към дома“), държаха непрекъснато феновете на ръба с поредица от филми, навлизайки стабилно в следващата фаза от кино вселената на студиото. 2021 година обаче те претърпяха и първата катастрофа – „Вечните“ преживяха най-ниската оценка за Marvel филм в Rotten Tomatoes за всички времена. Сега продуцентът Нейт Мур предлага своята гледна точка за това, както и за бъдещето на франчайза.

Това бе шок. Смятам, че очакванията имаха огромна роля тук. След „Отмъстителите: Краят“ всичко бе поставено под микроскоп. Това трябваше да бъде първият оригинален филм след Отмъстителите. Удари ни COVID и всичко се промени.

Премиерата на „Черната вдовица“ бе отложена. Продукциите по много Mervel филми бяха замразени. Това създаде домино ефект и целия график за премиерите на студиото се промени.

Междувременно Клоуи Жао спечели Оскар. Тя не бе носителка на наградата, когато я наехме. Всъщност, дори не бе заснела „Земя на номади“, когато я ангажирахме за „Вечните“. Очакванията към филма ни започнаха да растат. Нали?

И смяната на премиерната дата и промяната на очакванията към пресния носител на Оскар определено са фактори. Има и още…

„Вечните“ нямаше нито един първоизточник на историята, който някой да познава. Хората започнаха сами да си фантазират какво ще бъде филма, без да имат никаква представа що за филм всъщност правим. В края на краищата правим продукт, който даваме на света, за да го оцени. И той го оценява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 52