Викингите: Възход и падение, сезон 1 (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 19 юни 2022 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 21:00 ч.

Pagan war ritual. (Dash Pictures/Adam Jandrup)

В продължение на 300 години една неудържима сила е свързана с безмилостното и обширно разрастване на империята на викингите. През цялата история викингите са водили войните си от морето, пословично безмилостно и със свой набор от правила. Експанзията им е безпрецедентна по отношение на реалните си мащаби. Известни със суровите кръвопролития, те се превръщат в най-страховитите хора в историята. Фактите около тях обаче винаги са били разказвани от едностранна, християнска гледна точка. Едва сега, след детайлно проучване на митологията и археологическите разкопки, можем да разкрием истината около това кои наистина са викингите.

Изследовател: Най-дълбоката пещера (60 мин)
Премиера: 4 юни 2022 г., събота, от 22:00 ч.

A caver explores a new room discovered in Cheve Cave in Oaxaca, Mexico. (National Geographic)

Екип от елитни пещерни изследователи, водени от 68-годишния Бил Стоун, се опитва да осъществи няколкомесечна експедиция, с която да потвърди официално, че пещерата Чеве в Оахака, Мексико е най-дълбоката пещера в света. Мащабно логистично начинание на повърхността подкрепя водещия екип в дълбините, докато членовете му се движат в подземен лабиринт от лъкатушещи тунели и задънени места в търсене на проход, който води до дъното на най-дълбоката пещера на Земята.

Екстремни климатични явления, сезон 6 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 15 юни 2022 г. от 22:00 и 23:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 и 23:00 ч.

От завихрящи се торнада, през проливни дъждове, до опустошителни урагани, „Екстремни климатични явления“ предоставя на зрителите безпрецедентен достъп до някои от най-екстремните метеорологични моменти от цял свят. Когато обикновените дни се превръщат в хаотични бедствия, кадри, споделяни масово сред хората, улавят невиждани моменти, които се развиват мълниеносно пред камерата. Тези вълнуващи, драматични и невероятни клипове грабват вниманието на зрителите също и благодарение на разказа зад кадър, интервютата и графиките, които тестват метеорологичните ни познания и спомагат за осмислянето на хаоса.

Мегаструктури: Ледоразбивач (60 мин)
Премиера: 11 юни 2022 г. 22:00 ч.

Commandant Charcot on the barge for watertightness tests before the launch. (National Geographic/Alain Dayan)

Чрез впечатляваща компютърна анимация, изключителен достъп зад кулисите из цяла Европа и изследване на времето при екстремни условия „Мегаструктури: Ледоразбивач“ ще ви отведе в сърцевината на едно невероятно предизвикателство – изграждането на най-иновативния ледоразбивач в света, който функционира едновременно като кораб за полярно изследване и пътуваща научна лаборатория.

Мегапреобразяване (2 еп. по 60 мин)
Премиера: 24 юни 2022 г. от 23:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 23:00 ч.

Bildunterschrift:
Mit einer Höhe von 60 Metern gilt „Colossos“ als Europas höchste Holzachterbahn.

Поредицата „Мегапреобразяване“ представя ремонтни дейности на едно съвсем друго равнище, като в нея тематично са включени самолет и влакче от увеселителен парк. Ще можете да разгледате един от най-големите обекти за модерно самолетостроене в света. Ще станете свидетели на превръщането на летателна машина в товарен самолет. А следващият проект ще е обновяване на влакче на ужасите, което отнема няколко години. Една от най-популярните атракции от този тип в Германия ще се сдобие с нова дървена конструкция, с най-новите технологични обновления и нови релси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

99 − = 94