Европа отвисоко, сезон 4 (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 18 септември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

The ruins of Perperikon an ancient city of the Thracians. (National Geographic)

С ексклузивен достъп до ключови места, ще ви представим нова гледна точка към Европа от въздуха през смяната на сезоните в рамките на една година. В интригуващ портрет на региона и хората, които го поддържат жив, ще разкрием как традициите, инженерните постижения и природните чудеса са оформили този изключителен континент.
Четвърти сезон на „Европа отвисоко“ ще стартира с вдъхновяващо въздушно пътешествие из България. Тя е една от шестте страни, представени в новите епизоди на зрелищната поредица.
Благодарение на изключително модерна дрон технология и уменията на професионални пилоти, страната ще бъде показана така, както не е виждана досега – през 4-те сезона и чрез историите на различни хора.

Най-добрите пътешествия с влак отвисоко (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 25 септември 2022 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 21:00 ч.

Hudson Bay Railroad freight train headed for Churchill, Manitoba. (Renegade Pictures/David McIlvride)

Тази поредица от 6 части ще проследи някои от най-необикновените железопътни пътувания в света както отвисоко, така и отблизо, като ще отведе зрителите на приключението на живота им. Ще летим над впечатляващи пейзажи и ще изследваме изключителни инженерни решения. Ще се срещнем с хората, които поддържат и управляват тези невероятни железници, както и с тези, които живеят покрай тях.

Втората световна война: Тайни отвисоко (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 13 септември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 ч.

Weymouth Harbor. (NARA)

Докато летим над прословутите места на битките на Десанта в Нормандия и Дюнкерк, носим се над скрити нацистки бункери и се плъзгаме по повърхността над изгубени бойни кораби и потънали останки, тази нова поредица ни разкрива тайните на Втората световна война по съвсем нов начин. Чрез уникална въздушна перспектива – с ексклузивен достъп до ключови места в настоящето и чрез съпоставянето им с исторически архивни снимки от въздуха, ще полетим назад във времето, за да си припомним дръзки набези и смъртоносни битки от невиждан досега ракурс.

Свят на вкусове с Големия Мо Кейсън (4 еп. по 60 мин)

Премиера: 28 септември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 ч.

Big Moe, left, samples a traditional Colombian breakfast with Chef David. (photo credit: National Geographic/Petr Cikhart)

Има съставки и ястия, които са толкова редки и прекрасни, че могат да се намерят само в най-отдалечени кътчета на планетата. Сега Големия Мо Кейсън се отправя на епично кулинарно приключение, за да се срещне с пазителите на тези фантастични вкусове, да влезе в техните обувки и да научи от първа ръка за силата на местната храна и общност. Всеки епизод представя уникално и колоритно място на картата –от редки италиански бели трюфели, през шведско сирене от лос, до хранени с жълъди диви прасета Иберико, отглеждани в горите на Западна Испания. И когато най-накрая се сервира зашеметяващото ястие, Големия Мо ще е доказал, че независимо колко жестока е борбата, за да се стигне до него, някои неща в живота си струват особените усилия.

Нарковойни: В преследване на дракона (6 еп. по 60 мин)

Премиера: 12 септември 2022 г. от 23:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 23:00 ч.

A photo of Mike Levine undercover. (National Geographic)

„Нарковойни: В преследване на дракона“ разкрива как светът се е пристрастил към опиоидите чрез шокиращи истории от челните редици на световната търговия с хероин. Проследяваме контрабандистите на хероин от Виетнамската война и афганистанските талибани, сицилианската мафия, одобрените от правителството „фабрики за хапчета“ на фармацевтичната индустрия и пика на фентанила, предизвикан от един от най-смъртоносните мексикански картели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 17