Джейми готви в Грузия
Премиера: 6 януари 2025
Излъчване: понеделник от 13:00 ч.

Присъединете се към Джейми, докато изследва богатите кулинарни традиции на Грузия, от оживените пазари до празничните пиршества, които го вдъхновяват в кухнята. Джейми Оливър тръгва на кулинарно пътешествие из Грузия, изследвайки живописните пазари на Тбилиси и красивия винен регион Кахети. Той се учи от местни готвачи, наслаждава се на традиционни ястия като хинкали и чакапули, и взима участие в празнично пиршество – Супра.

Печивата на Надия
Премиера: 28 януари 2025
Излъчване: вторник от 13:00 ч.

Това предаване ще повдигнат духа на любителите на домашните печива с изкусителни рецепти. Печенето винаги е било първата истинска любов на Надия Хюсеин, а сега, когато толкова много хора осъзнават колко успокояващо и приятно може да бъде то, Надия споделя любимите си рецепти и истории от света на печенето в това ново предаване, което гарантирано ще ви накара да се усмихнете. Тя ще обхване всичко – от перфектни торти за празници и най-доброто шоколадово брауни до закачливи пилешки понички и ягодови маслени кексчета, като същевременно ще насочи светлините на прожекторите към някои от най-интересните пекари и сладкари в Обединеното кралство.

Италианският мастърклас на Силвия
Премиера: 1 януари 2025
Излъчване: сряда от 13:00 ч.

Ако ме попитате кое прави италианската домашна кухня толкова уникално, твърдо бих заявила, че отличителната й черта са самите готвачи.

Италианската домашна кухня се основава на четири основни стълба: традиция, гордост, креативност и простота, и италианците се придържат към тях така, както яйцата и пармезанът се обединяват в карбонарата!

Ние израстваме заобиколени от култура, която чества удоволствието от готвенето и от храненето всеки ден. И благоговението е еднакво голямо както към обикновеното бискотто, потопено в сутрешното еспресо, така и към голямо парче хляб, напоено с екстра върджин зехтин или по-сложно ястие като домашно приготвена паста.

Имаме вродено уважение към традицията, което се изразява в любов и умереност. Не обичаме да променяме рецептите, дадени ни от нашите Нони (баби), дори мисълта за подобно нещо би обидила предците ни. Пазим обичаите с гордост и категорично държим на изключването на ненужни съставки, за да позволим на семплата красота на ястието да разгърне потенциала си. По-малкото наистина е повече.

Италианците са гениални домашни готвачи по природа, но тяхната креативност е провокирана по-скоро от пестеливост и изобретателност, отколкото от изтънченост. Нужно е много повече въображение, за да сготвиш вкусно ястие с три или четири съставки и дървена лъжица, отколкото с петнадесет и много кухненски уреди!

„Италианският мастърклас на Силвия“ предлага задълбочен поглед в кухнята на Силвия, за която няма по-голяма радост от това да споделя всичко, което е научила през годините, така че и вие да можете да усвоите красотата на простата италианска домашна кухня.

В крайна сметка, „Италианският мастърклас на Силвия“ е както за опитните домашни готвачи, така и за начинаещите, за тези, които обичат кухненските уреди и за тези, които не ги обичат, за тези, които обичат да импровизират и за тези, които ще следват рецептата до последната буква.

Джино и Фред: Емисията невъзможна
Премиера: 23 януари 2025
Излъчване: четвъртък от 13:00 ч.

Пътешествениците Джино и Фред стягат куфарите си за ново епично приключение. Но дали този път не са си поставили прекалено предизвикателна задача като се опитват да направят пътешествието си природосъобразно.

Храната и пътуването са тяхната страст, но започват да осъзнават, че голяма част от това, което обичат – самолети, коли и месни деликатеси – има цена за планетата.
И така, по време на това пътуване, дуото ще се опита да яде, спи и пътува възможно най-устойчиво, като същевременно търси наистина вдъхновяващи места и хора. Могат ли да изпълнят зелената си мисия и същевременно се насладят на la dolce vita по време на тази вълнуваща кулинарна одисея?