Забележителни места за хранене, сезон 1
Премиера: 10 юни 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Фред Сирийо познава добре качествената и изключителна храна. Той е бил maître d’hotel в ресторанти със звезди Мишлен и е работил в някои от водещите локации в Лондон. Сега към него се присъединяват утвърдени кулинарни експерти — телевизионни готвачи, ресторантьори, критици, които го водят до различни градове в Европа, в които се намира любимото им заведение за хранене. Това може да е крайпътна барака, обикновено местно магазинче за готови ястия или известно заведение, управлявано от водещ готвач. Всеки от гостите ще разкрие тайните на мястото, което препоръчва, обяснявайки защо е избрал именно него, и ще сподели своите експертни прозрения и наблюдения. След това двамата ще се възползват от това, че са в интересен град и ще опитат специалитети от други заведения, любими на местните гастрономи. Пълна с вкусни ястия, задкулисни разкрития и пъстри пътеписни елементи, тази запомняща се поредица предлага препоръки за места, които си струва да се посетят.

Мексиканска кухня с Пати, сезон 9
Премиера: 23 юни 2021 г. от 13:30 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 и 13:30 ч.

В този сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ Пати изследва един от най-големите щати на Мексико — Сонора. Нейното приключение я отвежда през неравния, зашеметяващо красив пейзаж на пустинята Сонора, до искрящото Море на Кортес (по-известно като Калифорнийския залив), богато на гледки и дарове. По пътя тя се среща с вдъхновяващите и креативни готвачи, които стоят зад наситената с вкусове кухня на Сонора.

Приключението на Пати започва още при границата в Тусон, Аризона, известна като портата към Сонора, преди да си проправи път към обширната територия на северно Мексико, известна със своите ранчота за добитък, житни полета и безкрайни мили от недокоснати плажове. Местните отдават дълбока благодарност към земята и даровете, които тя предоставя, плод и на упорития им тежък труд. Пати отива на риболов за гигантски миди, опитва каубойския живот в ранчото в Сонора, опознава всички краища на вълнуващата и разнообразна столица Ермосильо и се наслаждава на класически сонорски деликатеси като брашнени тортили, carne asada, coyotas и морски дарове, извадени направо от морето.
В Сонора обичат да казват, че са най-добре пазената тайна на Мексико. Присъединете се към Пати, докато тя я споделя със света хапка по хапка.

Вкусът на Италия с Ниша Катона
Премиера: 7 юни 2021 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 14:00 ч.

„Вкусът на Италия с Ниша Катона“ представлява едно авантюристично изследване на изисканата кухня в Италия. Тази уникална поредица за готвене и пътувания ще покаже страна от Италия, която много хора никога не са виждали, като демонстрира уникални и вкусни ястия, отвъд представите ни за познатите пица и паста.

Водещият и готвач Ниша Катона се впуска в приключенско пътешествие из регионите на Италия, за да открие именно скритите кулинарни съкровища. Основните съставки на тази изкусителна поредица са историята и красивата архитектура на региона, зашеметяващите пейзажи и вкусната храна, която тя опознава и след това сама приготвя по време на пътешествието.

Поредицата ни отвежда до уникални и непокътнати места. Ниша обединява сили с местни готвачи, изучавайки регионални тайни, допринесли за създаването на ястия, с вкусове отвъд традиционната представа за италианската кухня. Ниша ще ни научи да виждаме италианската кухня по нов и вълнуващ начин и ще ни вдъхнови да опитаме нещо по-автентично. Вкусът на Италия е пиршество както за очите, така и за стомаха.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − = 13