Индия с Люк Нгуен, сезон 1
Премиера: 5 януари 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Индия е цивилизация, датираща отпреди поне 5 000 години, и е имала хилядолетия, за да развие своя уникален, колоритен и благотворен стил на кухня и готвене, който виждаме днес.
В индийската кухня няма нищо скромно, тъй като тя използва всичко, с което разполага, за да създаде сетивно изживяване, което не прилича на никое друго.
В северната част на страната храната е обилно подправена и изпълнена с топлина, а в южната се използват морски дарове и тропически аромати за създаване на уютни и питателни ястия.
Модерната изискана кухня се е сляла с индийските вкусове и е създала динамична и авангардна кулинарна сцена, която завладява Мумбай и Ню Делхи. Базовите традиции на индийската кухня се преобразуват в ястия от световна класа, които нямат аналог.
Не липсват обаче и скромните, но изкусни улични търговци на храна, които предлагат апетитни засищащи хапки, както и цели селища, които приготвят традиционните ястия колективно по същия начин, по който са го правели от стотици години.
Индия е следващата логична стъпка в пътешествията на Люк и ще бъде изпълнена с преживявания, които отварят сетивата през нови вкусове и невероятни истории.

Мексиканска кухня с Пати, сезон 11
Премиера: 17 януари 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

В този сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ тя изследва Нуево Леон – обширен североизточен граничен щат, покрит с ослепителни планини и километри пустиня. Вкусовете в този район са наистина характерни, тъй като той се отличава с оскъдно наличие на съставки, близостта си до границата със САЩ и влиянието на сефарадските еврейски кулинарни корени. И това, което липсва в Нуево Леон откъм съставки, се компенсира от находчиви и креативни хора, които намират иновативни начини да превърнат традиционните вкусове в нови вълнуващи преживявания.

И през този сезон има много приключения. Пати ни отвежда в традиционна мелница, където прави пилонсийо от нулата, като използва захарна тръстика и трактор. Тя се впуска смело в доминирания от мъже свят на традиционни барове, известни като Cantinas, за да научи историята им и да хапне с редовните посетители. Получаваме ексклузивен достъп до два професионални футболни съперника и техните звездни играчи, които водят Пати до любимите места на стадиона, за да видят кой ще спечели най-много точки в състезание по вкус. Тя дори флиртува с идеята за изкачването на връх. Ще го направи ли? На това място приключенията изискват вниманието ви.

Във фокуса влиза и вторият по големина град в Мексико: Монтерей – оживен, предприемачески и индустриален център, разположен в долината на планинската верига Източна Сиера Мадре. През последните години там се наблюдава пробуждане на кулинарното изкуство, водено от шепа готвачи пионери, които поемат големи рискове и залагат кариерата си на това, че градът е отворен към нови вкусове и комбинации. Градските ферми се развиват и предлагат на местните ресторанти пресни и разнообразни продукти, като също така помагат на семействата, които нямат лесен достъп до питателна храна.

На кратко разстояние от града с кола се намират вълшебни малки градчета, в които традициите на Мексико са запазени във времето. Вкусовете и миризмите на хляб пан семита и тиквени емпанадас, които се пекат в пещи от кирпич, предавани от поколение на поколение, изпълват въздуха и успокояват душата. Това е страната на кабрито и карне асада. Семейства от няколко поколения се събират всяка седмица в целия щат, за да споделят истории, да общуват, да пекат кабрито на огнени шишове и да хвърлят ръчно приготвени брашнени тортили директно върху въглените.

Ключовата съставка на Лука, сезон 3
Премиера: 25 януари 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Присъединете се към шеф Лука Чиано в поредния вълнуващ сезон на „Ключовата съставка на Лука“, който ще отведе зрителите на пътешествие из вкусовете на Италия. Със своя опит и страст към готвенето Лука показва уникален подход както към класическата, така и към съвременната италианска кухня.

В сезон 3 Лука изследва най-доброто от италианските и австралийските продукти, като поставя специален акцент върху внимателно подбраните си ключови съставки. С неговите експертни напътствия зрителите ще научат как да постигнат по-високо ниво на готвене, като превърнат тези основни съставки в необикновени ястия, които ще ги пренесат в сърцето на Италия. Независимо дали става дума за традиционни италиански рецепти или за модерни идеи, новаторският подход на Лука към готвенето обещава да ви остави с чувство на удовлетворение и вдъхновение.

Дубайски ястия с Джейсън Атертън
Премиера: 8 януари 2024 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 14:00 ч.

В „Дубайски ястия с Джейсън Атертън“ отличеният със звезда „Мишлен“ готвач прави гастрономическа обиколка на известния близкоизточен град. Със своите 13 000 ресторанта Дубай е един от най-бързо развиващите се гурме центрове в света и в тази поредица известният готвач Джейсън ни повежда на кулинарно пътешествие из него. Започнал кариерата си в емирството, Джейсън се гмурка в неговото богато и разнообразно кулинарно наследство и се среща с някои от най-вълнуващите звезди на кулинарната сцена. От пищни солени ястия до изкусителни десерти и всичко помежду им – това е пиршество за сетивата в културния кръстопът на света.

Празнични вкусове с Ейнсли
Премиера: 3 януари 2024 г. от 12:00 ч.

Най-ведрият британски готвач се завръща с „Празнични вкусове с Ейнсли”, за да вдъхне още празнично настроение. С изцяло ново меню, много смях и полезни съвети, Ейнсли отваря вратите на кухнята си в студиото, където зрителите и звездните гости ще наблюдават отблизо кулинарните приготовления, ще чуят интересни истории и ще се забавляват. В менюто са включени разнообразни основни ястия и впечатляващи десерти – като епичната снежна кула, както и творчески техники за превръщане на останалата храна от Коледа в апетитни и оригинални шедьоври.

Фантастични вкусове с Ейнсли, сезон 1
Премиера: 4 януари 2024 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Според най-усмихнатия готвач на Великобритания тайната се крие в радостта от празничното пиршество. Във „Фантастични вкусове с Ейнсли” Ейнсли Хариот прекосява страната, за да приготви вкусни ястия, достойни за празненство. Независимо дали става дума за годеж, юбилейна вечеря или плажно барбекю с приятели, Ейнсли е решен да направи събитието вкусно и незабравимо. Той се снабдява с най-пресните местни продукти, изпраща известни готвачи в търсене на далечни вкусове и поднася приятни за публиката рецепти с характерния си стил и усет. Освен това, във всеки епизод има изобретателни варианти за закуска, обяд и вечеря, които могат да бъдат адаптирани за всякакъв тип гладни гости.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 28