Чудни коледни рецепти за един съд с Джейми
Премиера: 19 декември 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 13:00 ч.

Креативни рецепти за един готварски съд, които ви дават целия вкус и удоволствие… с по-малко миене!

Тази чисто нова поредица, пълна с лесни рецепти, които са идеални за всеки ден от седмицата, предлага вкусни ястия, приготвени само в ЕДИН тиган или тава. Освен супи и ризото, Джейми е създал хлебни изделия и пайове за един готварски съд, както и перфектно агнешко печено, торти и много други. И това не е всичко, в два специални празнични епизода са включени още ястия за празненства и традиционни съвети за коледна вечеря. Тази поредица е извор на брилянтни идеи за готвене, спестяващи време и усилия за тези, които искат да приготвят качествена храна с много вкус и малко стрес.

Световна кухня, сезон 2
Премиера: 28 декември 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Поредицата представя голямо разнообразие от международни кулинарни преживявания – от бляскави ресторанти със звезди Мишлен до скромни сергии в задните улички. Целта на „Световна кухня“ е да научи хората как да приготвят нови ястия. За тази цел увлекателната и забавна водеща пренася рецепти от цял свят в собствената си кухня, където ги преработва така, че да са лесни за изпълнение и зрителите да могат да ги пресъздадат сами. Страхотна храна, страхотно забавление!

Пол Холивуд опитва Мексико
Премиера: 8 декември 2022 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Буритос, начос, фахитас? Тези ястия не са мексикански, те са създадени в САЩ. Истинското мексиканско кулинарно изживяване е много по-богато, изненадващо и вълнуващо. Това е страната, която е сътворила шоколада, все още се храни по рецепти на хиляди години и е дом на най-опасния плод в света.

И, за щастие на Пол Холивуд, мексиканците имат афинитет и към сладкишите, по-конкретно Pan Dulce (буквален превод: сладки хлябове) – стил на печене, с който дори Пол не се е сблъсквал досега. Мексико е идеалната дестинация за обичания британски пекар, който ще се впусне в кулинарно откривателско пътешествие чрез ястия и напитки.

Пол Холивуд опитва Япония
Премиера: 29 декември 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Пол Холивуд никога не е бил в Япония. Доколкото той знае, това е една страна без традиции в печенето на хляб, а страна без хляб е страна без хлебари. В тази поредица от три части любимият британски пекар открива колко много е грешал и как Япония бързо се превръща в една от най-добрите гурме дестинации в света. В поредицата Пол пътува из страната, като опитва регионални деликатеси, и се учи да приготвя някои от най-известните японски ястия. По време на приключението си Пол е придружаван от множество спътници, сред които готвачи, комици, производители на ориз, група буйни и едрички сърфисти от Окинава и, разбира се, пекари. „Пол Холивуд опитва Япония“ не е обичайното предаване за храна – но пък Япония далеч не е обикновена страна.

Светът на Чък
Премиера: 9 декември 2022 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

Очакват ви вълнуващи моменти с храна и пътешествия, срещи с изключително интересни местни жители и невероятни кулинарни открития, всичко това без дори да споменаваме особено чаровния домакин! Осмелете се да последвате Чък Хюз в неговите изпълнени с вкус пътешествия, по следите на някои от най-екзотичните съставки в света, от които той приготвя характерни регионални ястия с помощта на своя неповторим усет.

Чък посещава някои от най-отдалечените кътчета на света и се среща с хора, които споделят страстта му към храната и му помагат да открие съставки и рецепти, които никога не сте срещали преди. Независимо от вида на кухнята, Чък е неин почитател. И колкото по-далеч го отвеждат търсенията му за нови и екзотични ястия, толкова повече му харесва!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here