Фермерски магазин в Котсуолд, сезон 1
Премиера: 15 май 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Сред зелените хълмове на Южна Англия, в Глостър, се намира емблематичният комплекс „Gloucester Services”. Известен с тревния си покрив, той се управлява от семейството, което стои зад култовия „Tebay Services“.

Тази поредица ни запознава с множество нови регионални герои, в които да се влюбите, и подчертава ролята, която това място играе за общността, като осигурява заетост, умения, обучение и кариера за цял живот на хората, живеещи в близост до тамошната бензиностанция и прилежащия магазин.

Кулинарното бягство на Джими Дохърти в Нова Зеландия, сезон 1
Премиера: 23 май 2024 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Английският фермер, собственик на ресторант и защитник на земеделието Джими Дохърти се отправя към Аотеароа, Нова Зеландия, за да опита някои от най-добрите и най-изненадващи храни на планетата. Като тръгва от най-южния остров на Нова Зеландия, малкия остров Стюарт, Джими се научава да лови риба по специфичен начин за местния ресторант, за да разбере как интелигентният риболов с целеви улов от 8 тона годишно носи повече пари, отколкото 80 тона годишно в мрежа. След това се отправя с мотоциклет към ферма, където работят само жени, в която се отглеждат овце и елени, а после на пътешествие към вътрешността на страната до най-старата нелегална дестилерия в Нова Зеландия, където все още се произвежда превъзходно уиски.

В Епизод 2 Джими научава защо конете от породата Клайдсдейл все още са най-висшата селскостопанска сила пред тракторите и камионите. След това се отправя към езерото Те Вайхора Елсмиър – голямо езеро, което отводнява равнините и е традиционен хранителен извор за маорите, осигуряващ им изобилие от змиорки, които те опушват и продават в цяла Аотеароа. В последствие се отправя през Крайстчърч към първия в света камион за храна, разположен на плажа – „Nin’s Bin” – Джими се отбива в легендарната крайпътна атракция за пресни, уловени на място раци и се среща с Джони Кларк, трето поколение рибар, който му предлага да го разведе.

В епизод 3 Джими събира морски миди с други местни рибари, които са изобретили необичаен метод на фермерство, и се отправя към винарската област Бленхайм, обявена за един от най-слънчевите и сухи райони на Нова Зеландия, където маорите наричат долината Вайрау „Мястото с дупка в облака“. Тук той се среща със соколар, който използва хищните птици, за да се грижи за лозята и да предпазва гроздето от мърша. Оттук Джими се отправя на север през пролива Кук към столицата на Нова Зеландия Уелингтън, за да подпомогне местните жители в техните усилия да избавят града и околностите от плъхове!

В епизод 4 Джими е в Окланд, където се среща с някои от невероятните градинари и търговци, които са поставили прясната продукция на Нова Зеландия на картата, и се среща с Питър Гордън, кръстникът на фюжън храната. След като издоява биволица, Джими открива млечна ферма, която се е заела да спаси емблематичната птица киви, преди да се отправи покрай 145-километровия плаж към нос Реинга – духовната отправна точка на маорите, заминали за родината на предците си в полинезийския остров Таити.

Рокери лакомници на запад, сезон 1
Премиера: 20 май 2024 г. от 14:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 14:00 ч.

Рокерите лакомници, Дейв Майерс и Саймън Кинг, са напът да се впуснат в ново кулинарно приключение. „Рокери лакомници на запад“ е епично пътешествие по западното крайбрежие на Обединеното кралство. Саймън и Дейв ще изследват екстремните пейзажи и ще се сблъскват с гастрономически чудеса, кулинарни новатори и производители, които променят правилата на играта.

Във всеки епизод те ще установяват базов лагер в нов район, като двамата ще отворят сетивата си и ще използват пълноценно невероятните съставки, които са открили по време на пътуванията си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 30 = 39