Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре, сезон 1
Премиера: 4 август 2021 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Толкова много от нас искат да готвят за близките си, но не намират увереността, особено когато има специален повод. И така, в тази поредица Лорейн излиза от кухнята и поема на път, за да вдъхнови готвачи, които изпитват затруднения да създават запомнящи се ястия за любимите си хора.

Предаването ще ни срещне с неопитни кулинари, които имат нужда от помощта на Лорейн. Тя ги учи на прости техники за готвене в собствения им дом, като предлага брилянтни съвети и полезни трикове, с помощта на които да изградят увереност в кулинарните си способности. Във връхната точка на всеки епизод учениците ѝ приготвят вкусна храна за изненада на смаяните си приятели и близки. Заредена с богат набор от вкусни, здравословни и лесни рецепти, които всички можем да опитаме у дома, Лорейн Паскал има мисията да предаде нужната сигурност на тези, които искат да готвят и да смайват любимите си хора.

Ала Шерифе, сезон 1 и 2
Премиера: 2 август 2021 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Шерифе Аксой, която се стреми да създаде устойчив начин на живот с пресни плодове и зеленчуци, хляб и източници на протеини, които е отгледала и произвела в собствената си градина, запознава публиката с техниките, които е изградила в ежедневието си. Тя използва пълноценно всеки компонент от хранителния продукт, от листата до корените, и представя уникални рецепти във всеки епизод, кръстен на съответния продукт, върху който акцентира. Тя отбелязва, че яде сезонни плодове и зеленчуци, като използва фамилни техники за съхранение на излишните количества. В тази поредица тя споделя традиционни начини за консервиране на храни, включително някои, към които е добавила своя малка тайна.

Използвайки универсални техники, тя превръща местната кухня в нов празник на вкусовете, кръщавайки тази комбинация с името Ала Шерифе.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

35 − = 31