Френска провинциална кухня с Мишел Ру, сезон 3
Премиера: 4 август 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч.

В тази нова поредица Мишел Ру споделя тайните на готвенето на едно по-високо ниво. Те са вдъхновени както от ястията, които сервира в лондонския си ресторант, удостоен със звезда „Мишлен“, така и от някои от най-красивите места за хранене във френския Прованс. Като се уповава на опит трупан с десетилетия и дълбока любов към местните съставки, Мишел предлага майсторски клас за създаване на изискани менюта за всеки повод. По пътя си той посещава някои от най-добрите готвачи в Прованс, за да проследи необикновените усилия, които биват полагани за приготвянето на най-вкусните им ястия – от опашки от омари, приготвени в поднос от горещи миди, до гъби, отгледани в избата на ресторант в исторически дворец. След като се е заредил с вдъхновение, Мишел създава редица ястия – от впечатляващо печено в сол пиле за неделния обяд до суфле от сирене със скрити поширани яйца за късна закуска и елегантно трио от ароматно сладкарско тесто за празнична вечеря.

Най-добрият продукт в магазина с Том Керидж, сезон 1
Премиера: 10 август 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 13:00 ч.

Това предаване представя едно предизвикателство за занаятчийска храна. От домашна бира и опушено месо до ръчно изработени сирена, конфитюри и шоколади – светът е в разгара на революция на занаятчийските храни, а „Най-добрият продукт в магазина с Том Керидж“ има за цел да открие най-добрите нови хранителни продукти наоколо. В рамките на седем състезания и един финал тази вдъхновяваща поредица изправя един срещу друг малки производители на храни. На тях се предлага възможността да завладеят специализиран магазин за хранителни стоки, за да продават и показват своите прецизно изработени продукти. Във всеки тематичен епизод четирима производители със сходни специалитети се стремят да изкушат местните купувачи с вкусните си лакомства, но дали студено пресованото кафе ще се окаже твърде модерно за местните жители, които пият чай? Заедно с носителя на две звезди „Мишлен“ Том Керидж, писателката и ресторантьор Ниша Катона и експертът по занаятчийство Алисън Суон Паренте преценяват дали дадените продукти имат всички необходими качества, за да поддържат печеливш бизнес. От решаващо значение е, че производителите трябва да впечатлят не само съдиите – продажбите в магазина и привличането на вкусовите рецептори и финансите на местната общност са също толкова важни, за да може техният продукт да получи заветната титла „Най-добър в магазина“.

Милушка в Япония, сезон 1
Премиера: 23 август 2023 г. от 13:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

Сушито е познато и популярно от години, но в днешно време можете да видите и много ресторанти с различни специалитети: рамен, сашими, якитори, темпура или хубаво парче вагиу от скарата (или от тепаняки). Не напразно от Япония идва сравнително новият за нас термин за вкус „умами“, който представлява комбинация от сладко, кисело, солено и горчиво – комбинация от всички вкусове. За да види и открие отблизо произхода на всичко това, Милушка пътува до Япония.
В шест епизода тя посещава горещите кулинарни точки на Япония и се впуска в търсене на непознати истории, които се крият зад ястията и съставките. Милушка разучава и различни любопитни навици, специални закуски и типични японски традиции.

Тайните на леля Кати, сезон 4
Премиера: 2 август 2023 г. от 12:00 ч.
Излъчване: Всеки делничен ден от 12:00 ч.

Кати е бивш финалист в португалската версия на Masterchef. Оттогава насам тя си печели заслужена репутация заради естествения си стил на презентиране в кухнята и заради тайните си за изкусно готвене, и се е превърнала в един от любимите телевизионни готвачи в Португалия. Предаванията на Кейти винаги са изпълнени с вкусна храна, както и с интересни истории от личния ѝ живот.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 50