Папата бунтар (Rebel Pope)

1 май (неделя) от 21:55 часа

Премиера

REENACTMENT- Old Bergoglio giving a sermon. Denounces drug trafficking. (Actors from left to right: Extras and Kepa Amuchastegui) (Photo Credit: National Geographic Channels/ Santiago García)

Продукцията описва драматичната трансформация на Хорхе Марио Берголио от скромния му произход в Аржентина до избирането му за първия Папа йезуит и латиноамериканец и разказва за мисията му да възстанови интегритета на Католическата църква и да пробуди вярата на милиарди хора. Филмът е комбинация от драма и документалистика и разказва вдъхновяващата история за това как болезнените му преживявания в живота водят до забележително израстване, което му позволява да се появи години по-късно като „епископът на гетата“. Епископ, чиито радикални възгледи ще му създадат нови врагове, но и ще го пратят по пътя към Ватикана, за да стане Папа Франциск.

Изследовател: Лицата на смъртта (Explorer: Faces of Death)

8 май (неделя) от 21:55 часа

Премиера

2105873_the-business-of-death_j6kqwltogmetkg6gzapi5foesntoozzodsvnjnsmyanchkomgqza_757x567

От индонезийските племена, които мумифицират мъртвите си роднини и дори живеят с тях до тибетците, които разчленяват труповете на любимите си хора и хранят с тях дивите хищници до малайзийското местно население, което изравя мъртвите тела на членовете на семействата си, „Изследовател: Лицата на смъртта“ изследва най-необичайните практики по света, свързани със смъртта и ритуалите с мъртви тела.

В поредицата „Explorer” зрителите ще посетят не само отдалечени кътчета от света, но и най-обширните простори на ума и най-дълбоките пукнатини на историята. Ще видим как нашият живот се преплита с явления, които определят настоящето, миналото и бъдещето ни.

Гений със Стивън Хокинг (Genius by Stephen Hawking)

6 епизода x 60 минути

4 май (сряда) от 20:55 ч.

Премиера

5d15d69d8a811c3ace7562acda795146

Зад всеки голям гений стои големият му враг – непобедим съперник, чиято невероятна визия, решителност и амбиция е съизмерима с неговата. От техните усилия се раждат някои от най-гениалните изобретения на света като награда след разгорещената битка между конкурентите. В новата впечатляваща поредица от 8 епизода най-големите съперници в сблъсъка между поколенията, печелят или губят всичко. „Гений със Стивън Хокинг“ представя силите на съдбата, които стоят зад най-големите надпревари за иновация. Техният сблъсък е едновременно мащабен и дълбоко човешки, като поставя най-ярките умове в историята един срещу друг в надпревара да определят бъдещето.

Човешката раса (The Great Human Race)

10 епизода x 60 минути

24 май (вторник) от 21:55 ч.

Премиера

2103695_critical-thinking_uensu6q222ogkowxa262qcibdyeatuw6lrlcsphco3flmkbrawuq_757x567

Преди шест милиона години предците ни започнали да вървят изправени, слезли от дърветата и се впуснали да завладяват някои от най-непристъпните територии на земята.  В продължение на милиони години сме оцелявали при наводнения и ледникови периоди не само, за да се съхраним физически, но и за да се превърнем в доминиращия вид на планетата Земя. Можем ли да го направим отново? „Човешката раса“ предизвиква археолога Бил Шиндлър и експерта по оцеляване Кат Бигни да живеят като най-примитивните ни предшественици. Вървейки по стъпките на първите хора, те пътуват по света и оцеляват само с оръдията, достъпни за хората в определен период от историята. Изправени пред същите трудности като предците ни в древността, те трябва да се усъвършенстват, за да останат живи. В крайна сметка шоуто отговаря на въпроса дали съвременният човек все още има необходимите качества да оцелява?

В името на модата (For The Love of Fashion)

1 епизод x 60 минути

Събота 21-ви май 20:55 ч.

Премиера 

Alexandra Cousteau and the Grand Tetons

Александра Кусто, изследовател на National Geographic Channel, автор на филми и световноизвестен застъпник по проблемите на водите пътува по света, за да представи подробна картина на памукопроизводоителната индустрия с фокус върху исторически факти и съвременните предизвикателства и иновации. Тя ще идентифицира проблемите, с които се сблъсква най-разпространената нехранителна култура в света и ще открие техните решения.

Историята за Бог с Морган Фрийман (The Story of God with Morgan Freeman)

6 епизода x 60 минути

1, 8 и 15 май (неделя) от 20:55 часа

Премиера

Morgan Freeman from "The Story of God with Morgan Freeman" airing on the National Geographic Channel.

(photo credit: National Geographic Channels/Miller Mobley)

Историята за Бог е мащабно изследване на Морган Фрийман и съкровен размисъл за Бог. Всеки от епизодите ще бъде посветен на един голям въпрос за божественото: от мистерията на сътворението и истинската сила на чудесата до обещанието за възкресение.

Тези вечни и универсални загадки вълнуват всички хора от всички религии. Морган Фрийман ще се потопи в религиозни преживявания и ритуали по целия свят, от Стената на плача в Йерусалим и дървото Бодхи в Индия до съвременните мега-църкви в САЩ. Той ще бъде обект на изследване в научни лаборатории, за да установи къде се пресичат границите на невронауката и космологията с традиционния обхват на религията. Той ще пътува с археолози, за да открие отдавна загубените религии на предците ни като останки в Гобекли тепе в Турция от преди 10 000 години.

Връзката на човек с Бог е най-важният въпрос в историята на човечеството. Тази амбициозна експедиция през вековете и около света има за цел да разбере как вярата е формирала живота ни, независимо каква е религията ни или в какво вярваме.

Сервиз SOS 4 (Car SOS 4)  10 епизода x 60 минути

Петък 21:55 ч.

Нови епизоди

Beaulieu Motor Museum, UK - Presenters Fuzz Townshend and Tim Shaw pose with an old car at Beaulieu Motor Museum before they reveal the finished Escort to its owner.

(photo credit: Renegade Pictures)

 

Едно от най-успешните телевизионни предавания за коли – „Сервиз SOS“ се завръща с нови епизоди! Екипът на „Сервиз SOS“ се завръща за четвърти сезон и продължава мисията си да спасява всяка разпадаща се класическа кола, до която може да се добере. Страстният автомобилист Тим Шоу и майстор механикът Фъз Таунсхенд са решени да преследват харизматични модели коли, чиито собственици заслужават те да бъдат възстановени и да върнат радостта и гордостта им обратно на пътя, където им е мястото.

Теория на глупостта 3 (Science of Stupid 3)

20 епизода x 30 минути

Сряда 21:55 часа

Нов сезон

09-serija

Шоуто, което комбинира точните науки с някои от най-лудите, зрелищни и болезнени видеоклипове, създавани някога от обикновени хора, се завръща за трети сезон. Ричард Хамънд представя множество нови несполуки, дело на смели, било то и неориентирани индивиди от цял свят и след това обяснява научните факти зад техния провал и унижение с помощта на специално създадени за целта анимации и супер забавен каданс. Всяка седмица ще се показват между 50 и 60 клипа с несполуки, в които обикновени хора правят необикновени грешки. Всеки епизод ще включва няколко теми като дрифтене с мотори, уейкбординг или опит за управление на дронове. Клиповете се спират, превъртат се и се повтарят докато анализираме точно какво се е объркало и защо. Ричард Хамънд обяснява физичните, химични и биологични закони, които играят роля в конкретния случай, като представя определени детайли, за да обясни глупостта, която е довела до провала. Той  изследва всичко от ускорението до аеродинамиката, от налягането на течностите до горенето и от човешката анатомия до запалимостта. Това е обяснение на несполуките. Това е „Теория на глупостта“.

Морски вълци 5 (Wicked Tuna 5) 15 епизода x 60 минути

Понеделник 21:55 часа

Нови епизоди

lg__wicked_tuna_v2

Риболовците в Ню Инглънд се справят с ежедневните заплахи и трудности на това да ловуват законно уязвими видове като синьоперковата риба тон. Докато масовият свръх улов и незаконните способи са изчерпали наличностите, няколко поколения от тези  риболовни общества са използвали въдици и макари да си изкарват прехраната. Те трябва да се състезават помежду си, да се борят с големите конгломерати и със самите риби, за да успеят.

Кралете на мините (Mine Kings) 8 епизода x 60 минути

Вторник 20:55 часа

Последни епизоди

TULEAR, MADAGASCAR- (Left to right) John Gurney, Fred Schilplin and Jimmy Dinnison digging out the pit in water. (Photo Credit: National Geographic Channels/Tom Hutchings)

Търсачът на скъпоценни камъни Гай Клътърбък е съставил елитен отбор, за да направи удар в търговията с ценни находки. Но залогът не би могъл да бъде по-голям. Те са група непознати и всички рискуват парите си, времето си и репутацията си заради обещанието на Гай за приключения, скъпоценни камъни и големи печалби. Първата им мисия ги води от различни части на света до отдалечен остров в Шри Ланка, където богатствата могат да бъдат както спечелени, така и загубени. Тук те се надяват да изкопаят, шлифоват и продадат достатъчно сапфири, за да ударят голяма печалба. Но ще имат само шест дни, за да приключат мисията си.

 

 

Наркотици ООД 7

Четвъртък 21:55 часа

Нови епизоди

natgeoinc

В „Наркотици ООД” 7 ще разшири концепцията с нови подходи:

  • Повече събития (комбинация от конкретни и принципни видове събития)
  • Повече ваканции (включително някои чуждестранни дестинации, харесвани от американските туристи)
  • Висшето общество (как екипът работи за снабдяването на специфични затворени общности)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 70