Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 15 септември 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 21:00 ч.

(National Geographic for Disney)

Даниел Ашвил пътува по света, присъединявайки се към екипи, които създават някои от най-удивителните структури в света: тунели, мостове, небостъргачи, транспортни средства във въздуха и по море, като издигат упоритата работа, науката, технологиите и човешката изобретателност до нови висоти.

Втората световна война: Тайни отвисоко (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 19 септември 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 21:00 ч.

Lancaster’s flying over the coast. (Dinnick & Howells)

Докато се носим над прословутите места на сраженията при десанта в Нормандия и Дюнкерк, скрити нацистки бункери и изгубени бойни кораби и потънали отломки, тази нова поредица разкрива тайните на Втората световна война по съвсем нов начин. Чрез уникална въздушна перспектива – с ексклузивен достъп до ключови места в сегашния момент и чрез съпоставянето им с исторически архивни снимки от въздуха – ще „полетим назад във времето“, за да научим повече за дръзки набези и смъртоносни битки по невиждан досега начин.

Невероятни суперколи, сезон 2 (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 8 септември 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч.

The Lotus on the track with the doors open. (Cry Havoc Productions, Inc.)

Екологичното законодателство и новите технологии пренаписват правилата за производство на високоскоростни автомобили. За да оцелеят, най-емблематичните марки трябва да обединят дизайна и науката в стремежа си да отговорят на промените, като създават първата вълна от подобни „зелени“ суперколи.

Призрачните кораби на Големите езера: Изгубени под вълните (60 мин)
Премиера: 2 септември 2023 г., събота, от 22:00 ч.

Gulf of Maine, USA: The OLIVE JEANETTE was similar to Schooner VICTORY CHIMES under full sail off the Maine Coast.
(Photo Credit: © Fred LeBlanc)

Бурните Големи езера са пълни с потънали кораби, погълнати от дълбините и времето. В тази актуална продукция новата наука разкрива някои от вълнуващите открития на кораби от Големите езера през последното десетилетие и дава възможност за проучване и възстановяване на наскоро открити потънали плавателни съдове, включително мистериозна група кораби, изчезнали през 1914 г.

11 септември: Къде бяхте вие? Никога не забравяйте (60 мин)
Премиера: 10 септември 2023 г., неделя, от 22:00 ч.

„11 септември: Къде бяхте вие? Никога не забравяйте” разказва историята на онзи смразяващ вторник през 2001 г. чрез разкази на оцелели от първо лице. След излъчването на оригиналното предаване беше открит мемориалът на 11 септември и бяха убити двамата ръководители на атаката – Бин Ладен и Айман ал Зауахири. Тези важни промени в историята на 11 септември ще ни насочат към изследване на това какво е съумяло да излекува времето и какво остава непростимо. Ще навлезем по-дълбоко в живота на хората от предаването чрез нови интервюта: Дейвид Хендшу, фотограф, който се оказа в центъра на една от най-емблематичните снимки от онзи ден, търси третия герой, спасил живота му. Глен Клайн, пенсиониран детектив от нюйоркската полиция, най-накрая изпълнява мечтата си за мемориална стена за службите за първа помощ от 11 септември в чест на онези, които са загубили живота си, помагайки на другите. А Хедър „Лъки“ Пени, която преживява две мисии в Ирак, сега е мотивационен лектор, който помага на жените ветерани, като използва натрупания опит и мъдрост.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =