Пресушаване на океана, сезон 5 (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 17 ноември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч.

Sea plane, parked up at Norman’s Cay, Bahamas. (National Geographic/Brett Davis)

Най-интригуващите и емблематични мистерии от дълбините на океана, на някои от най-впечатляващите места на планетата, разгадани от безстрашни археологически детективи и визуално представени с помощта на зашеметяващ фотореалистичен CGI.

Арестувани зад граница, сезон 15 (10 еп. по 60 мин)
Премиера: 7 ноември 2022 г. от 23:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 23:00 ч.

REENACTMENT – Brett Makinson (played by James Elmes) and Shell (played by Deka Nine) are being scolded by an Arresting Officer, (played by Ranjit Singh) while a guard watches (played by Dean McLachlan). (National Geographic/Julian Ray)

Проследете най-дръзките и опасни престъпници в света – от военен герой, който пренася наркотици, през уличен бос от най-старата и мащабна латино банда в света, до наркобарон-феминист, които попадат в ръцете на закона по зрелищен начин, губят свободата си в някои от най-страшните затвори в света и по пътя си научават истинската цена на престъпния живот.

Токсичната гробница на Тутанкамон (2 последователни еп. по 60 мин)
Премиера: 6 ноември 2022 г. от 23:00 ч.

Presenter Ella Al-Shamah in the tomb of Tutankhamun. (Blink Films)

На 26 ноември 1922 г. Хауърд Картър прави най-голямата археологическа находка на всички времена – изпълнената със съкровища гробница на египетския цар Тутанкамон.
Новината озарява света. Но когато хората, влезли в гробницата, започват да умират, се разпространяват приказки за „проклятието на фараона“. Дали смъртните случаи са били просто съвпадения или истории, създадени, за да продават вестници? И може ли съвременната наука да обясни истината, стояща зад легендата?

На ръба на непознатото с Джими Чин, сезон 1 (10 еп. по 30 мин)
Премиера: 23 ноември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 ч.

Gerd Serrasolses kayaks through whitewater in a narrow canyon. (mandatory photo credit: Gerd Serrasolses)

Тази поредица пренася зрителите в съзнанието на умели приключенци, които споделят истории за сблъсъка си със страха, загубата и най-суровите проявления на Майката природа.

Изоставени конструкции, сезон 6 (12 еп. по 60 мин)
Премиера: 4 ноември 2022 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки петък от 22:00 ч.

Hot Springs, AR USA: The Majestic Hotel sign on the buildings façade. (Photo Credit: National Geographic Channels)

„Изоставени конструкции“ пътува по света, за да разкрие и изследва множество изоставени обекти – забравени фрагменти от невероятни инженерни постижения, разрастващи се призрачни градове, загадъчни индустриални комплекси и зловещи останки от кървави конфликти. Всяка призрачна сграда разказва своята уникална история за това как и защо е била построена и какви фактори са се появили в последствие, за да бъде занемарена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 86