ДЖОН КЕНЕДИ: ЕДИН ДЕН В АМЕРИКА (3 еп. по 60 мин)
Премиера: 5 ноември 2023 г. от 22:00 ч. – еп. 1 и 2;
6 ноември от 22:00 – еп. 3

Paul Landis (far left) is pictured standing near President John F. Kennedy and first lady Jaqueline Kennedy, as they arrive at Love Field in Dallas, Nov. 22, 1963. (Dallas Times Herald Collection/The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza)

Отличената с награда Еми и високо оценена от критиката поредица „Един ден в Америка“ се завръща през ноември с втората си част „Джон Кенеди: Един ден в Америка“, за да отбележи 60-годишнината от убийството на бившия президент. Продукцията от три части, създадена от носителите на награди „Еми“ – 72 Films и Дейвид Глоувър, заедно с носителите на „Оскар“ Дан Линдзи и Ти Джей Мартин, представя цялостен разказ за този трагичен момент от американската история и последвалите го събития. Създаден в официално сътрудничество с музея „The Sixth Floor“ в Далас, забележителният документален сериал преплита архивни кадри, някои от които оцветени за първи път, с ключови сведения от последните оцелели свидетели, за да създаде завладяващо изследване на този ден, който променя историята завинаги.

СЪРВАЙВЪР: ОБРАТНО КЪМ ПРИМИТИВНОТО ЕКСТРЕМНО АФРИКАНСКО САФАРИ (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 15 ноември 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 22:00 ч.

Hazen Audel swimming through the Mangroves. (National Geographic for Disney)

Изследователят на дивата природа и експерт по оцеляване Хейзън Одел тръгва на екстремна експедиция през Източноафриканската рифтова долина. Той отдавна знае, че долината е най-голямата Мека на дивата природа в света, а възможността да премине 500 мили през това разнообразие в сезона на миграцията и да оцелее на открито сред редки и величествени животни е негова истинска мечта.

АД: СМЪРТОНОСНАТА ГОРЕЩА ВЪЛНА ВЪВ ФРАНЦИЯ (60 мин)
Премиера: 18 ноември 2023 г. от 22:00 ч.

A sunset in Luceram. (Memento Productions/Simon Kessler)

Лятото на 2003 г. донесе на Франция опустошителна гореща вълна, която разтърси цялата страна. С помощта на архивни снимки и непубликувани свидетелства разглеждаме как спасителите се борят ден след ден, за да намалят щетите. Научените уроци се прилагат и днес, когато страната и цяла Европа са изправени пред нови рискове от повишаването на температурите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here