Операция „Арктическа терапия“ (60 мин)
Премиера: 2 март 2024 г., събота, от 21:00 ч.

The team treks over Baffin Island’s icy terrain as the sun gets low in the sky. (National Geographic/Pablo Durana)

Военният репортер Боб Удръф повежда ветерани на експедиция в Арктика, за да тества един лек за посттравматичния стрес и депресията – преживявания, които събуждат усещане на възхищение и благоговение към природата. По време на прехода им през един от най-драматичните диви пейзажи в света изследователи наблюдават промените във физическото и емоционалното им състояние. Възможно ли е това да е лекарството, което са търсили?

Древни тела: Разкриване на тайните, сезон 1 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 31 март 2024 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 21:00 ч.

Съчетавайки вековни мистерии с най-съвременна археология, „Древни тела: Разкриване на тайните”, се обръща към водещи световни експерти за разгадаването на хилядолетни загадки, при които причината за смъртта може да бъде злополука, убийство, самоубийство или дори ритуално жертвоприношение.

Перфектно запазени праисторически тела, с коса, кожа, дрехи и всичко останало, се появяват от ледници и торфени блата – сякаш замразени във времето. Тези трупове – капсули на времето разкриват своите тайни и мистерията постепенно се разплита.  „Древни тела: Разкриване на тайните” представя поредица от драматични истории, включително ирландски крал, убит от своите поданици, най-старата ледена мумия, откривана някога, и група деца, намерени „спящи“ на върха на аржентинска планина. Всеки епизод обхваща едно задълбочено разследване и включва конкурентни теории, драматични възстановки и вълнуващ поглед към всекидневния живот, предшестващ дори писаната история.

Живот под нулата: Следващото поколение, сезон 6 (20 еп. по 60 мин)
Премиера: 14 март 2024 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 22:00 ч.

Alex Javor caribou hunting in the winter season in the White Mountains. (National Geographic)

За да оцелеят през суровата зима и да запазят начина си на живот, жителите на Аляска усвояват нови умения и се изправят пред смъртоносни изпитания.

Фотограф, сезон 1 (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 20 март 2024 г. от 21:00 и 22:00 ч.
Излъчване: Всяка сряда от 21:00 и 22:00 ч.

Cristina Mittermeier looking underwater for her next photography subject. (National Geographic)

„Фотограф“ ни отвежда на пътешествие заедно с най-необикновените визуални разказвачи на истории в света. Всеки едночасов епизод проследява живота на емблематичен фотограф от детството и началото на кариерата му до живота и начинанията му сега. Чрез преплитане на предистория, архивни материали, интервюта и достоверни кадри от настоящата им мисия, зрителите ще придобият по-дълбоко разбиране за процеса на работа на всеки фотограф, как се е озовал зад камерата и как се създават емблематични изображения.

Изчезнали зверове: Открития, сезон 1 (6 еп. по 60 мин)
Премиера: 21 март 2024 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки четвъртък от 21:00 ч.

A computer-generated image from the „Secrets of the Giant Mammoths“ episode shows Giant Mammoths. (National Geographic)

„Изчезнали зверове: Открития” съчетава уникален достъп до палеонтологични изследвания в реално време, новаторски технологии и впечатляващи компютърно генерирани изображения, за да разкрие тайните на най-големите зверове, живели някога на нашата планета.

От смъртоносни тиранозаври рекс до гигантски вълнести мамути, ужасяващи саблезъби тигри и древни морски чудовища. Нови доказателства разкриват как тези гиганти са еволюирали, за да завладеят планетата, как са станали толкова големи, как са ловували, с какво са се хранили, как са влизали в битка и какво е предизвикало тяхното изчезване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =