НЛО: РАЗСЛЕДВАНЕ НА НЕПОЗНАТОТО, сезон 1 (5 еп. по 60 мин)
Премиера: 23 май 2023 г. от 22:00 ч.
Излъчване: Всеки вторник от 22:00 ч.

In 2015 Navy pilots report having strange encounters with UFOs that have no wings, no cockpit, no exhaust, but somehow can fly with great agility. (2022 Vice Media LLC)

През 2021 г. правителството на САЩ приема законодателни промени, с които постановява провеждането на официално разследване на НЛО. Тази провокативна поредица от пет части разкрива историята, довела до тази съдбоносна промяна, и ни запознава с детайли около последните събития. Тя изследва какво е направено публично достояние и какво е било скрито от страна на правителството, призивите на гражданите за прозрачност, докато се сблъскват с масовите наблюдения на НЛО, докладите на пилотите от военноморските сили за необяснима технология, новите високотехнологични научни усилия, и какво може да е бъдещото развитие на тази объркваща мистерия, която е във фокуса на задълбочаващо се и разширяващо се търсене на отговори.

БРЕГОВАТА ОХРАНА НА КАРИБСКА НИДЕРЛАНДИЯ, сезон 2 (8 еп. по 60 мин)
Премиера: 8 май 2023 г. от 21:00 ч.
Излъчване: Всеки понеделник от 21:00 ч.

The NH-90 helicopter. (Goya Productions)

Поредицата на National Geographic „Бреговата охрана на Карибска Нидерландия“ проследява дейността на подразделенията на тропическите острови Кюрасао, Аруба и Синт Мартен. Тези мъже и жени ежедневно са на първа линия в борбата с контрабандата на наркотици и хора. Те са висококвалифицирани, добре въоръжени и оборудвани с модерни лодки, самолети и хеликоптери. Защитата на райското кътче изисква елитен екип, който е готов да се справи с всяко предизвикателство.

ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ЧУДЕСА НА АЗИЯ (60 мин)
Специален епизод, част от поредицата „Панорама на Световното наследство“
Премиера: 13 май 2023 г., събота, от 22:00 ч.

Азия е дом на някои от най-величествените и древни чудеса в света. Тези структури постоянно се борят със силите на природата, времето и човешката намеса. Поредицата „Панорама на Световното наследство“ предприема обиколка зад кулисите с експерти и занаятчии, които имат за цел да запазят тези природни и създадени от човека чудеса за бъдещето.

ЕКЗОМАРС: НЕВЪЗМОЖНАТА МИСИЯ НА ЕВРОПА (60 мин)
Премиера: 20 май 2023 г., събота, от 22:00 ч.

The Proton rocket is assembled. (ESA)

През 2022 г. мисията „Екзомарс“ понася критичен удар. В продължение на 20 години амбициозният проект е съпътстван от различни технологични неуспехи, както и от многобройни икономически и политически предизвикателства. С безпрецедентен достъп до мисията и до хилядите мъже и жени от 20 различни държави, които са работили по проекта, проследяваме как мечтата за намиране на живот на Марс в крайна сметка е била обречена.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 26