Онлайн се появиха първи кадри от дългоочаквания „Индиана Джоунс 5“. От тях става ясно едно- Харисън Форд и Фийби Уолър-Бридж ще се впуснат в изучаване на пещерите, заедно. Въпреки възрастта си, Форд няма да стои в страни от екшъна.

Форд започна кариерата си с ролята на археолога-авантюрист във филма от 1981г.- „Похитителите на изчезналия кивот“. Филмът се развива през 1936г., докато Индиана се бори с войници- нацисти, които се опитват да се доберат до изчезналия кивот и да възкресят Третият райх. „Индиана Джоунс 5“ ще се развива през 1969г. Форд вече е възрастен приключенец, готов да предаде щафетата на следващото поколение. Най-вероятно наследничката му ще бъде неговата кръщелница- Хелена (Фийби Уолър- Бридж).

Няма как кръгът да бъде затворен без нацистите, срещу които Инди се бореше в първия си филм. В новия филм, бивш нацист тайно ще финансира проект на НАСА по време на състезанието за овладяване на космоса.

В новите снимки виждаме доста пещери, които Инди и Хелена ще изследват заедно. Някъде там ще намерят и въжен мост, който не изглежда особено стабилен. Хелена се катери по някаква метална конструкция, Инди тича по улиците… Това означава, че борбата им срещу нацистите ще ги постави в опасност на много различни места. Има една много подозрителна снимка, която сякаш е върху влак на върха на планината, а срещу Инди е някакъв тайнствен злодей обгърнат в мъгла.

Това е първият филм от поредицата, който не е режисьоран от Стивън Спилбърг. Все пак той остава продуцент а Джеймс Манголд (Логан: Върколакът), който е и съсценарист.

Манголд потвърди, че началната сцена на новия филм ще ни покаже подмладен Индиана Джоунс от времето на оригиналната трилогия. В нея има фрагмент, който ни води към 1944г. и ще видим Харисън Форд така, както изглеждаше по време на „Похитителите на изчезналия кивот.

„Индиана Джоунс 5“ дебютира в кината на 30.06.2023г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =