Технологичната компания Unity влезе на финалата права пред договор за закупуване на Weta Digital от Питър Джаксън. Сумата е $1,625 млрд. и е комбинация от кеш и акции.

WETA е позиционирана в Уелингтън, Нова Зеландия. Компанията има Оскари за визуалните ефектни на „Властелинът на пръстените“ и „Аватар“. Сделката се очаква да приключи преди края на годината.

Unity придобиват техническия аспект на Weta, наречен Weta Digital. Питър Джаксън запазва своя бизнес за визуални ефекти в отделен банер с име Weta FX.

Актуалната работа на студиото включва изработване на визуални ефекти за „Шан-чи и легендата за десетте пръстена“, „Вечните“, „Годзила срещу Конг“. В този момент компанията работи заедно с Джеймс Камерън и Джон Ландау по продълженията на Аватар.

С покупката Unity получават 275-те инжинера на компанията, както и технологиите и, включително облчаните услуги и инструменти, като Manuka и Gazebo, Barbershop hair and fur system, Loki physics-based simulation tool for water and smoke, facial capture technology и др.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 87