Съдът в Чикаго е намерил Джуси Смолет за виновен, по обвинения в 5 престъпления включително, че е излъгал полицията за предполагаемо престъпление от омраза в началото на 2019г. По обвинението, че е подал писмено оплакване, че е бил агресивно нападнат е сметнат за невинен.

Заради твърдението му, че е жертва на нападения в малките часове на 29.01.2019г., атакуван от двама мъже, крещящи „MAGA COUNTRY“, актьорът е изправен пред 3 години затвор и глоба от $25 000!

До тази седмица се смяташе, че той няма да лежи в затвора дори да бъде сметнат за виновен. Въпреки това и въпреки, че няма предишни провинения, силната му защита през изминалите два дни от самия него, силно са намалили тази възможност, видно от произнесеното заключение.

Смолет няма да бъде заключен веднага. Това може би ще се случи в предстоящите седмици и месеци. На 27.01.2022г. всички ще се върнат в съда за заключителните разпоредби.

Делото е продължило 10 часа и заседатели са били 6 мъже и 6 жени.

Според обвинението Смолет е платил $3500 на братята Абимбола и Олабиньо Осундайро да инсценират хомофобската и расистка атака срещу него, за да получи медийно внимание.

Делото бе отложено с малко повече от година поради COVID 19.

Решението може да бъде обжалвано. Отделно от това Чикаго съди звездата за направените разходи от страна на полицията, оценени на $130 000.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 13