„Отряд самоубийци“- какво по дяволите се случва в този трейлър?

И кои по дяволите са тези герои?

Човекът, който ни представи говореща, миеща мечка и осъзнало се дърво в кино вселената на Marvel, е на път да ни запознае с хуманоидна акула и странен човек-невестулка (върколак?!) във вселената на DC.

Джеймс Гън, режисьор на „Пазители на галактиката“ , е режисьорът зад своеобразното продължение на „Отряд самоубийци“. Първият трейлър на филма излезе преди броени дни и бе изпълнен с бонбонена абсурдност (виж по-горе).

Трудно можем да си направим изводи какво се случва с историята. Отбор е събран за някаква мисия. Може и да не се върнат от нея. Това включва битка срещу огромна морска звезда? Вместо да се оптиваме да разберем кое какво е, май е по-добре да избистрим концепцията на това кой- кой е.

Някои герои се завръщат от оригиналния филм на 2016г. Сред тях са Харли Куин (Марго Роби), Рик Флаг (Джоел Кинамън) , Аманда Уолър (Виола Дейвис) и Капитан Бумеранг (Джей Кортни). Ето и новите герои:

Weasel

Този мърляв хищник е изигран от брата на режисьора- Шон Гън. Weasel e костюмиран злодей. Той е алтер-егото на Джон Монро, университетски професор, който се превръща в сериен убиец. Името му идва от времето, когат дори колегите му го смятат за много страховит далеч преди да се превърне в убиец. Той е изключително непредсказуем член на Отряда. Неговите социопатски наклонности са способни по-скоро да осуетят мисията, отколкото да и помогнат.

В по-късен етап DC поправят героя, като го превръщат в същество, по-скоро приличащо на върколак. Ето по този начин той ще се появи във филма.

The Thinker

Този мислител е изигран от Питър Капалди („Доктор Кой“). Това всъщност е втората версия на героя, известна като Thinker II. Усиленият му приемник го превръща в ходещ, предсказващ алгоритъм и изключително ценен съотборник. Той може да предвиди какво ще се случи от всеки сценарий.

Интересна особеност около героя е, че всъщност той е млад мъж. Физическата му травма (уголемения мозък) го е изчерпала и състарила.

Polka-Dot Man

Този Батман злодей е второстепенен герой във вселената на DC. Неговите супер сили са джаджите. Всяка точка от костюма му е портал, през който се появява различно оръжие или джаджа.

Актьорът в ролята е Дейвид Дастмалчиан. Познат ви е като  „слугата“ на Жокера в „Черният рицар“ от 2008г.

Savant

Майкъл Рукър често се появява във филмите на Гън. Последно го видяхме в ролята на синия Йонду в „Пазители на галактиката“. В ролята на Savant той е наследник на милиарди, който завижда на Батман. Злодея копнее да се превърне в пазител, точно като него. За разлика от Брус, моралния му компас не е добър, Героят е компютърен гений, който има талант за разпознаване и профилиране на злодеи. Той просто не осъзнава, че се превръща в един от тях, докато вече не е твърде късно…

TDK

Г-н Pibb (Нейтън Филиън) е известен със своите инициали, които се отнасят за the Detachable Kid. Да- Гън сформира своя „Отряд самоубийци“ от най-безумни герои и злодеи на DC.he Detachable Kid е вариация на героя, чието съществуване е трябвало да бъде шега.

Злодея има способност да маха едната си ръка и да я използва за оръжие. Mалко съмнителна „способност“, но все пак…

Bloodsport

Този злодей има истински firearms. Има множество негови версии през годините, но определящото го, е това: той е изключително летлив. Героят на Елба обаче е единствения, който вижда смисъл в този безумен Отряд. Той е гласът на разума и някак трудно се примирява с факта, че е попаднал сред най-могъщите загубеняци в света.

Ratcatcher

Даниела Мелчиър изглежда, като нормална жена, в сравнение с обезумелия бандит- унищожител от комиксите. Героят и всъщност е Ratcatcher 2, протеже на оригинала. Нима някой, който командва армия от плъхове може ли да бъде нормален? Може би визията и е причината тя и Bloodsport да се разбират толкова добре. Двамата са почти нормални на фона на целия отбор.

Blackguard

Този злодей освен всичко друго е грубиян и безскрупулен. Той използва непрекъснато език на насилие и омраза. Актьорът в образа е Пит Дейвидсън. В комикса той е облечен, като футуристична версия на средновековен рицат.

King Shark

Ето го и истинския злодей, приковаващ вниманието в „Отряд самоубийци“. Той може и да прилича на по-брутална версия на Мауи от Моана, но е един от най-кръвожадните герои в цялата DC вселена. Озвучен е от Силвестър Сталоун. King Shark е същество, познато като Nanaue- чудовище от дивите води на Хавай.

Има още нови злодеи във филма. Тези обаче получават своя звезден миг в трейлъра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − = 1