„За всички създания – големи и малки“, шумно аплодираната от критиката адаптация, базирана на култовата колекция от творби на най-известният ветеринар в литературата, Джеймс Хериот, се завръща със своя дългоочакван четвърти сезон, само по Epic Drama – от 14 ноември. При наскоро дебютиралата във Великобритания премиера, новият сезон беше посрещнат с бляскави отзиви.

Новите шест епизода е се излъчват по Epic Drama всеки вторник от 23:00 часа от 14. ноември, със Специален коледен епизод – точно за празниците през декември.

Тайм го нарича „малка доза слънчева ТВ светлина“, Телеграф потвърждава, че „още е най-милото място в (измислена) Британия.“ Зрителите онлайн бяха въодушевени от първия епизод на сезона: #ACGAS е като огромно топло одеяло. Толкова се радвам, че се завърна“, „Всички създания – големи и малки“ е едва час, изпълнен с хора, които са любезни и си помагат, всички имаме нужда от повече внимание. Това е стопляща сърцето телевизия“, „Прекрасен първи епизод на сезона, забавен и покъртителен“.

Завръщайки се в красивите Йоркширски долини, четвъртият сезон на „Всички създания – големи и малки“ продължават своите стоплящи душата разкази през пролетта на 1940 г., когато хоризонта за всички в Скелдейл Хаус се променя.

Джеймс и Хелън се чудят кога ли може да е подходящият момент да създадат семейство, без да имат представа дали Джеймс ще бъде призован да служи във ВВС. Отсъствието на Тристан се усеща от всички, но най-вече от Зигфрид, който се опитва да държи увеличаващото се домакинство и себе си заедно, докато се бори с този нов свят. Приятелството между госпожа Хол и Хелън се развива, докато те гледат към бъдещето, а новия стажант-студент по ветеринарна медицина Ричард Кармоди пристига, причинявайки искрени и неволни, но съвсем реални усложнения в къщата.

ACGAS4 Unit Stills 20230426

В четвърти сезон виждаме кино и ТВ дебютантът Никълъс Ралф отново в ролята му на младия провинциален ветеринар Джейм Хериот, сега вече щастливо женен за Хелън, изпълнена от актрисата Рейчъл Шентън (Оскар 2018 за Best Live Action Short Film Silent Child).

Самюел Уест (Howards End, Darkest Hour, Notting Hill, Van Helsing) се завръща като капризния наставник на Джеймс, Загфрид Фарнън, докато Анна Мeдли (In Bruges, Affinity, Utopia) продължава да играе ролята на мисис Хол, любимия матриарх на Секелдейл Хаус заедно с Уил Торп, който се завръща като Джералд Хамънд, красивия ухажор на мисис Хол. Патриша Ходж също се превъплъщава в ролята си на чудно ексцентричната госпожа Пъмфри, заедно с обожавания си и разглезен пекинез Трики.

Докато Тристан е далеч, отбивайки службата си в Кралския армейски ветеринарен корпус, Зигфрид и Джеймс наемат още хора, за да помагат с практиката. Нийв Макинтош (Shetland) се присъединява към актьорския състав като изключително ефективната счетоводителка мис Харботъл, заедно с Джеймс Антъни-Роуз (Slow Horses, Pennywoth) в ролята на ученолюбивия, но някак откъснат от света незавършил студент по ветеринарна медицина Ричард Кармоди – новия асистент.

Участва също така и пъстър ансамбъл от фермери и Йоркширски граждани от 40-те години на миналия век и животни.

„За всички създания – големи и малки“ е неостаряваща класика, която продължава да бъде обичана от поколенията.

Никога неслизала от печат, книгата е продадена в повече от 60 милиона копия в различни страни и се превръща в глобален културен феномен със заклети почитатели по целия свят. Силно фокусиран върху общността и нейното значение в нашия живот, светът и духът на Джеймс Хериот е крайно необходим антидот за предизвикателствата на модерното и ни напомня, че принадлежността ни към общността ни прави по-големи от нас самите.

Новият сезон от 6 епизода ще е в ефира на Epic Drama всеки вторник от 23:00 часа, от 14. ноември, както и със „Специален Коледен епизод“ – на 26 декември, Стефановден, от 21:15 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1