Оригиналната трилогия от ръба на новото хилядолетие се превърна в крайъгълен камък на киното и кино, което бе образец за това как се прави кино, за дълги години след това.

На 20 дни от повторното ни влизане в Матрицата се намираме. Киану Рийвс, Кари Ан-Мос и Лана Уашовски най-сетне повдигат завесата на това, което ни очаква. Вече можем да обсъждаме малките детайли, от разкритията…

Сърце и човечност

The Matrix Resurrections (Matrix 4). Keanu Reeves

Историята за новия филм продължава да бъде фокусирана в технологиите, но този път тя буквално е екслоадирала в съзнанието на Лана Уашовски. Тя режисира сама този път без помощта на сестра си Лили. По време на първата трилогия, режисьорите се подвизаваха, като братята Уашовски, но на по-късен етап и двамата смениха пола си.

Парадоксално но факт, технологиите ни сближиха, но и ни изолираха. Силата на технологиите и способността им да ограничават субективната ни реалност бе интегрална част от новата история в „Матрицата: Възкресения“.

Изкуството е огледало. Много хора предпочитат да се огледат в повърхността му, но има и такива, като мен, които биха искали да погледнат зад него. Направих филма за тях. – споделя Лана Уашовски

Нео и Тринити са живи и са добре, но съзнанията им са заключени в Матрицата. Тя самата е много по-опасна. Новия филм трябва да оправдае очакванията след оригиналата трилогия и според Киану Рийвс, той отново вади козовете на масата. Филмът е хитър, забавен, изобилства от съспенс и е наистина развлекателен.

Емоционалната любовна история между Нео и Тринити е непокътната. Новият герой на Джонатан Гроф е „костюм, който може да е повече отколкото изглежда“.

Онлайн се появиха и първите снимки, на които виждаме героите на Гроф, Тоби Онумере, Ерендира Ибара, Уяхя Матен II и Джесика Хенуик.

Премиерата на „Матрицата: Възкресения“ е на 23.12.2021г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 61