Нова документална поредица, която се потапя дълбоко в темата за НЛО, ще се излъчва премиерно по National Geographic от този май. „НЛО: Разследване на непознатото“ е продукция, която изследва продължилите десетилетия разследвания на неидентифицирани летящи обекти от страна на правителството на САЩ и хвърля светлина върху програма на Пентагона, посветена на темата, и начина, по който властите се справят с подобна информация. Можете да проследите тематичните епизоди от 23 май, всеки вторник от 22:00 часа по National Geographic.

През 2021 г. правителството на САЩ приема законодателни промени, с които постановява провеждането на официално разследване на НЛО. Тази провокативна поредица от пет части разкрива историята, довела до съдбоносната промяна, и ни запознава с детайли около последните събития. Тя изследва какво е направено публично достояние и какво е било скрито от страна на правителството. Представя и призивите за прозрачност на гражданите, които се сблъскват с масовите случаи на наблюдения на НЛО, докладите на пилотите от военноморските сили за необяснима технология, новите високотехнологични научни усилия, и какво може да е бъдещото развитие на тази объркваща мистерия, която е във фокуса на задълбочаващо се и разширяващо се търсене на отговори.

Различна перспектива към тема табу

In 2015 Navy pilots report having strange encounters with UFOs that have no wings, no cockpit, no exhaust, but somehow can fly with great agility. (2022 Vice Media LLC)

НЛО: Разследване на непознатото“ представя тема, която дълго време е смятана за табу в научната сфера. Документалната поредица показва, че разследвания на НЛО е имало в САЩ и други страни от десетилетия, но едва сега се разкриват подробности. Продукцията проследява богатата история на наблюденията на НЛО в Америка от 40-те години на миналия век до наши дни и включва много архивни документи, снимки и записи, свидетелства на очевидци и интервюта с експерти.

НЛО: Разследване на непознатото“ представя повече подробности за стартирането на проекта „Синя книга“, чиято цел е да проучи нарастващия проблем с НЛО в САЩ и причините, поради които този проект е преустановен. Поредицата следва подхода на властите за справяне с темата през последните няколко десетилетия и демонстрира активната роля на гражданите, които избират да говорят въпреки стигмата около НЛО.

Ето и темите, представени във всеки от епизодите:

In 2015 Navy pilots report having strange encounters with UFOs that have no wings, no cockpit, no exhaust, but somehow can fly with great agility. (2022 Vice Media LLC)

Секретната програма на Пентагона

Разкриваме истината за секретна програма на Пентагона, посветена на проучването на неидентифицирани въздушни явления, по-известни като НЛО.

Проект „Синя книга“

Астрономът Джоузеф Алън Хайнек ръководи научната програма в проекта „Синя книга“ за категоризиране и разследване на доклади от цивилни очевидци на НЛО.

Близки срещи от ядрен вид

Повреда в американски ядрени ракети след поява на НЛО оставя Съединените щати без защита. Трима бивши служители на Военновъздушните сили разказват историята.

Стотици очевидци говорят

Разкази за разминаване на косъм от сблъсък с неидентифицирани въздушни явления по време на полет пораждат дискусия за сериозна заплаха в небето – в Америка и по целия свят.

Правителството нарушава мълчанието си

През 2015 г. пилоти от Военноморските сили на САЩ докладват за странни срещи с НЛО без криле, кабина и следи от изгорели газове, които по някакъв начин изпълняват изкусни маневри.

Гледайте  НЛО: Разследване на непознатото от 23 май, всеки вторник от 22:00 ч. по National Geographic.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 8