Открийте неопитомената красота на Африка този юли по Viasat Nature – всяка неделя от 16:00 часа с рубриката „Неопитомените чудеса на Африка“; пътуваме през спиращи дъха пейзажи от Кения до Намибия и до Замбия, посещаваме най-известните национални паркове и резервати на континента – включително Национален парк Южна Луангва и Масай Мара – и следваме живота на удивителните животни на Африка – слонове, диви кучета, лъвове и леопарди и много други.

Научете факти от местни експерти и гледачи и разберете за проблемите, пред които са изправени различните държави – от изчезването на животински видове до изменението на климата – и не пропускайте този необикновен празник на природните чудеса на Африка!

От 1 юли пък се впускаме в „Дивият Тайланд“, от 13 юли – „В Конго с Бен Фогъл“, от 21 юли – в „Дунавска фантазия“, а от 16 юни е премиерата на филма в шест части „Една година на планетата Земя“.

Дивият Тайланд
Премиера от понеделник 1 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Wild Thailand
Година: 2017

Picture Shows: Phraya Nakhon Cave

С извисяващи се варовикови скали, скрити храмове, гъмжащия от хора град Банкок и внушителни гори, Тайланд е свещено кралство на вдъхваща страхопочитание красота. Всеки епизод от този завладяващ природонаучен документален сериал е пълен с невероятна дива природа. Гигантски прилепи, огромни водни варани, впечатляващо светлинно зрелище на островните рифове и местната фауна на Банкок са само част от удоволствията, които ни очакват…

Природните чудеса на Намибия
Премиера от неделя 7 юли в 16:00 ч.

Брой епизоди: 2 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Extreme Namibia
Година: 2023

Присъединете се към нас в пътуване през безкрайните пустини и необятните хоризонти на Намибия. Намиб, най-старата пустиня и едно от най-сухите места на земята, е царството на специалистите по адаптация. Тези, които искат да оцелеят, трябва да са невероятно умни, тъй като не е валяло от години; Калахари, голяма пустиня в източната част на Намибия, е сухо и безплодно местообитание, което въпреки това предлага изненадващо разнообразие от видове. От сухите савани до обширния крайречен пейзаж, Намибия е свят на малки герои и страхотни ловци.

В Конго с Бен Фогъл
Премиера от събота 13 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ научнопопулярен/ експедиции
Оригинално заглавие: Into the Congo with Ben Fogle
Година: 2023

В този забележителен приключенски сериал опитният пътешественик Бен Фогъл се отправя към неизследвана територия, предприемайки епично пътешествие от 1500 мили през Република Конго. Конго е известно с бруталната си колониална история и е белязано от конфликти, но завладяващото пътешествие на Бен разкрива една страна на този завладяващ регион, която повечето не виждат. Бен пътува дълбоко навътре в отдалечените тропически гори на Конго, за да открие как древните начини на живот все още съществуват в едно отдалечено племе, и се изправя лице в лице със зашеметяващата дива природа, включително застрашените горили от западните равнини. От бреговете на могъщата река Конго до оживените улици на Бразавил, Бен се среща с вдъхновяващите хора и изживява динамичната култура, която прави Конго „туптящото сърце на Африка“.

Една година на планетата Земя
Премиера от вторник 16 юли в 21:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ експедиции/ научен
Оригинално заглавие: A Year on Planet Earth
Година: 2022

При годишната обиколка на нашата планета около Слънцето енергията, достигаща до повърхността, се измества нагоре и надолу по географските ширини и ни дава нашите сезони, като същевременно създава възможности и предизвикателства за целия живот на Земята. В тази поредица, обхващаща всички сезони, ние пътуваме от най-северните части на Арктика до горещите тропици, като разкриваме необикновените адаптации и поведение на най-великолепната дива природа в света. Дивата природа не просто издържа – тя се възползва максимално от всичко, което сезоните могат да ѝ поднесат…

Дунавска фантазия
Неделя 21 юли в 15:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Жанр: Документален/ природонаучен/ околна среда/ експедиции
Оригинално заглавие: Danube Fantasy
Година: 2021

Режисьорът Браньо Молнар създава фантастичен и емоционален портрет на скритите кътчета по Дунава; той винаги вижда по-добре, чува по-добре, чувства се по-добре и разбира по-добре живота край реката и в близките гори. В документален филм за реката, която винаги се грижи за себе си, Браньо се интегрира в пейзажа и улавя прераждането и магическите кътчета, които все още могат да бъдат намерени тук. Тази река е дом на стотици видове растения и животни. Дунав е свидетел на драстични промени в земеизползването и прекомерната експлоатация на природните ресурси през последните няколко десетилетия. За Браньо делтата на река Дунав е свързана със спомени от миналото и от времето на дядо му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =