Премиера в България: 22.08.2014г.
Световна премиера: 08.08.2014г.
Жанр: Драма, Комедия
Продължителност: 121 минути
Формат: 2D
Сценарист: Стивън Найд, Ричард Морис (книга)
Режисьор: Лас Халстрьом
В ролите: Хелън Мирън, Амит Шах, Мишел Блан, Ом Пури, Джухи Чавла, Маниш Дайал, Шарлота Ле Бон, Роен Чанд, Фарзана Дуа Eлахе, Дилан Митра и др.
Разпространител: bTV Studios / Dream Works Pictures

В „На един черпак разстояние“ Хасан Кадам (Маниш Даял) е млад готвач с невероятен вроден гастрономически талант. Прокудено от родната си Индия, семейството му, водено от Папа (Ом Пури), се установява в Сан-Антонин-Нобъл-Вал – едновременно живописно и изискано селце в Южна Франция, в което родът Кадам открива идеалното място да се засели и да отвори индийския си ресторант „Мезон Мумбай“. Всичко изглежда прекрасно, докато не се намесва студената и злобна собственичка на прочутия класически френски ресторант „Le Saule Pleureur“, мадам Малори (носителката на „Оскар“ Хелън Мирън).
Враждебността й по отношение на новия индийски ресторант, разположен едва на трийсетина метра от нейния, ескалира в люта „битка“ между двете заведения, докато страстта на Хасан към френската висша кухня – и към чаровната помощник-готвач на мадам Малори, Маргьорит (Шарлот ле Бон) – не се съчетава с необикновения му талант на готвач. В този миг сякаш магия прокарва мост между двете култури и пропива Сан-Антонин с неподозиран колорит, какъвто дори мадам Малори не е в състояние да пренебрегне. В крайна сметка тя признава кулинарната дарба на съперника си и взeма Хасан под крилото си.
„На един черпак разстояние“ изобилства от вкусове и аромати, бушуващи страсти, житейски битки и победи, вплетени в образа на сблъсъка на два свята, обединени от пътя на един млад мъж в търсене на домашния уют.

[tabs title=““ active=0 event=“click“]

[tab title=“Трейлъри“]

[/tab]
[tab title=“Галерия“]

[/tab][tab title=“Новини“]Новини за филма тук[/tab][tab title=“Още за филма“]Скоро[/tab][tab title=“Рецензии“]Скоро[/tab][/tabs]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =