Правейки един бърз преглед на предстоящите заглавия до края на годината, някак си в полезрението ни попаднаха едни от най-зрелищните продукции, на които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да обърнете внимание. Докато сме заливани с всички продължения, римейкове, адаптации по комикси и анимационни хитове, които ще чупят боксофиса през 2011г., се очертават и няколко категорични хита, които не попадат в тези категории. През 2009г. такива бяха „Аватар“; „Последния ергенски запой“ и „Сляпата страна“. През 2010г. беше „Генезис“.  През 2011г. ни очакват следните изненади:

Аз съм номер 4 (18 февруари) базиран на наскоро побликуван роман. Филмът проследява историята на пришълец в гимназия подплатен с романтични нюанси.  Но тъй като книгата е прекалено нова, за да е събрала кой знае какви фенове , a поколението  „Здрач“ е тангенциално в най-добрия смисъл на думата, се оказва че все пак филм, базиран на идеята за пришълец може да привлече голяма маса почитатели. Както от Форум Филм България, вече са се заели със сериозна рекламна кампания на филма, той вече се очертава, като едно от най-очакваните събития за Февруари 2011.

„Световна инвазия: битка Лос Анжелис“ (11 март)! Ако искате да станете свидетел на една напълно различна във визуално отношение битка сизвънземни, през март ни очаква „Битка Лос Анжелис“. Грабващите вниманието трейлъри създават впечатлението за нещо средно между „Денят на независимостта“ и „Блек Хоук“, което гарантирано ще привлече мъже на всякаква възраст към себе си. Ако съумеят да вгрядят в маркетинговата стратегия на филма достатъчно добре и героините на Мишел Родригес и Бриджит Монахан, може дори да предизвикат интерест и у жените!
„Червената шапчица“ (18 март) С история, включваща в себе си забранена любов, един или повече върколаци и много, много дървета, е някак си… очаквано че трейлърът на филма се основава на това, че е режисьор е, в същност режисьорката на „Здрач“, Катрин Хардук.  Ако трябва да направим сравнение подобно нещо се случи през март миналата година, когато по напълно нов начин ни бе представена една друга класическа история, тази на Алиса в страната на чудесата. Аманда Сийфрайд имаше известен успех през 2010г. с „С дъх на канела“ и „Писма до Джулиет“,но това определно няма да е притегателната сила на филма. Но пъ същия начин бе ситуацията и с Миа Вашиковска в Алиса, но помните какъв бе резултатът! Има изключително много неща, коитор аботят в полза на „Червената шапчица“ и филмът със сигурност ще се класира много добре, стига дистрибуторите от Александра филмс да се справят достатъчно добре с маркетинговата му стратегия.

„Измислен свят“ (Sucker Punch) на Зак Снайдер определено ще се нареди до най-големите му блокбастъри до момента, визуално-внушителните „300“ и „Пазителите“! Снайдер отново е налиния, този път с нова идея и въпреки че трейлърът изглежда напълно инкохерентен, все пак е секси, натъпкан с екшън, който ни обещава филм, под формата на приятна дъвка за окото.  Ако посланието на яките му мацки е предадено правилно, това определено ще се превърне в поредния хит на Снайдер при WARNER BROS.

„Вода за слонове“ (22 април) Лесно да забравим за Робърт Патисън като част от манията „Здрач“, имайки навпредвид мижавия боксофис, който той донесе с „Не ме забравяй“ миналия Март. Но по всичко личи, че следващия му филм ще бъде далеч по успешен. Режисьор е касория Франсис Лорънс (Аз съм легенда), в потдържащите роли са носителите на Оскар Рийз Уидърспун и Кристоф Валц и отгоре на това е базиран на изключително популярен роман.

„Супер 8“: Въпреки че малко се знае за новия филм на ДЖей Джей Ейбрамс в момента, тийзърът му индикира, че Зона 51 играе роля и извънземни ще бъдат също намесени по някакъв начин. Мистерията около проекта по някакъв начин извиква в съзнанието ни споменът за маркетинговата стратегия около „Чудовищно“, който започна ударно през януари 2008г., но приключи не особено убедително с около $ 80 млн. за територията на САЩ. Очакваме „Супер 8“ да бъде по добър, но това зависи от това дали Ейбрамс е способен да създаде нещо задоволително за публиката, като филмите на Спилбърг от 70-те, които той сам казва,ч е е използвал за Вдъхновение.

„Стомана на ринга“ (7 октомви) Дисни определено  силно залагат на заглавието, тъй като пълен трейлър бе пуснат близо година преди премиерата му. И защо да не са ентусиазирани? Филма е здрав- роботски екшън, режисиран от потенциалния хитмейкър Шон Леви (Нощ в музея; Деца на килограм). И докато публиката не бъде отблъсната от подобности с Трансформърс, Стомана на ринга ще се окаже в добра форма идната есен.

„Момичето с драконовата татуировка“ (21 декември) последната поредица книги  на Стейг Ларсън „Милейниум“ е продадена в над 50 млн. копия по цял свят.  Шведската адаптация по романа е донесла над $200 млн. в световния боксофис. Англоезична версия бе неизбежна и Сони набързо вързаха филма за премиера по Коледа тази година. И докато идеята за актьорите Даниел Крейг и Руни Мара да говорят с шведски акценти, може да не е от най- добрите, режисирането от Дейвид Финчър е най разумното нещо за такъв род трилъри за възрастни, имайки навпредвид работата му по „Седем“; „Боен клуб“; „Здиак“. Неговата визия, комбинирана  с популярността на книгата правят „Момичето с драконовата татуировка гарантиран блокбастър.

„War horse“ (28 декември) Без да броим „Мюнхен“ (който си беше по скоро шпионски трилър) това е първият военен трилър на Стивън Спилбърг след „Спасяването на редник Райън“ и неговите $217 млн. приходи през 1998г. Той се очаква да атакува световните екрани около седмица след премиерата на друг филм на Спилбърг „Тинтин“, поради което е вероятно премиерната му дата да се промени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 88