До края на 2011г. остава да видим цяла плеята адаптации по комикси, продължения, и какви ли не супергеройски работи! След 209 и 2010г., филмите по комикси се завръщат под пълна пара и през настоящата година. Марвел продължават серията си на Отмъстителите с „Тор“ и „Капитан Америка“ и се надяваме че техните боксофис резултати ще задминат тези на „Железния човек“ и „Невероятния Хълк“! От друга страна DC comics и Warner Bros. най-накрая ще пуснат „The green lantern“ и  „Х-мен: първа вълна“ без Върколак, а Джон Фавро и Даниел Крейг изглежда успешно ще екранизират „Каубои и извънземни“! С всички тези комиски излизащи на екран през 2011, годината може да задмине по приходи 2008, която бе годината, в която „Черния рицар“ и „Железния човек“ доведоха жанра до приходи от $1.22 млрд., което бе изключителните 13% от общия боксофис за годината!

След „Железния човек“ и „Железния човек 2“, които завладяха първия уикенд на май през 2008 и 2010г., Марвел се връщат на тази дата с „Тор“! И тъй като „Тор“ вероятно ще се справи  добре в боксофиса,  благодарение на зверската рекламна кампания, е неправилно да очакваме от него приходи, подобни на тези от „Железния човек“! Той от своя страна въплащаваше в себе си истински протагонист, Тони Старк, герой на когото Робърт Дауни вдъхва живот с харизма и откровение. Попадащ под митичния ореол на Асгард, Тор е много по корав и  ако не вземаме предвид малката му роля в Стар Трек, НОВОИЗЛЮПИЛИЯ  се актьор Крис Хемсуорт НЕ Е Дауни Джуниър!

Втория филм на Мaрвел за 2011г., „Капитан Америка, стартира на 22 юли. В ролята ще видим Крис Евънс, койтовече е играл супергерой на Марвел във „Фантастичната четворка“. „Капитан Америка е по-скоро оригинална история, разказана през призмата на втората световна война. Капитан Америка е по-познат супергерой от ТОР! Което би могло да работи в полза на филма (имайки едно наум, че едно време Хълк бе марка с по-голям потенциал от „Железния човек“! И имайки предвид че последните филми за втората световна война са били „Спасяването на редник Райън“ и „Пърл Харбър“ , се оказва че е крайно време за нов такъв!

Успехът на ТОР и Капитан Америка или техния провал, би могъл да се случи поради едно просто нещо, дали те наистина са … в същност добри?! Железния човек  донесе $318 млн! „Невероятния Хълк“ и „Железния човек 2“ получиха известни забрани в показа , донесоха съответно $134.8 млн. и $312.1 млн.  С допълнителните приходи от 3D продажбите, Тор и Капитан Америка биха могли да просперират, ако са в състояние да задоволят публиката така, както „Железния човек“ го направи!

Докато Марвел успешно реализират всичките си супергерои на голям екран, DC comics се бавят значително по-дълго с реализирането на голям, успешен филм, извън Батман и Супермен. Това ще се промени с излизането на „Green lantern“ на 17 юни 2011г.  Звездата Райън Рейнълдс е достатъчно обаятелен за главната роля и режисьорът Мартин Кембъл се е доказал, като виртуоз на зверско начало на кино-поредици с рестартирането на Джеймс Бонд цели два пъти: „Златното око“ и „Казино Роял“! „Green lantern“ ще получи значително завишаване на боксофис приходите, благодарение на триизмерните прожекции. Филмът излиза в един и същи ден с „Батман: в началото“ преди 6г. и подобен успех не е изключен!

„Х-мен: първа вълна“ също стартира през юни, но той може да пострада от струпването на нови супергерои, излизащи на екран също през юни! Това отбелязва първият филм от поредицата без участието на най-популярния и герой ВЪРКОЛАКА, който се появи в самостоятелен филм“Х-мен началото: Върколак“, който се оказа и най-слабия в боксофис отношение, донасяйки едва $179.9 млн.  От друга страна, по всичко личи, че дистрибуторът 20th Century Fox  няма ясна рекламна стратегия все още, за филм който е нещо като предистория. Малко повече от 4 месеца до премиерата му и филмът едва се сдоби с първия си трейлър и един тийзър-постер.

„Kаубои и извънземни“ (29 юли), се движеше ниско под радара до излизането на тийзърът му. След това той се изкачи до върха на класацията за най-очаквани филми в листовете на много хора.  Смесването на уестърн и извънземни е рискован бизнес ( за справка „Този див, див запад“), а адаптацията по уестърн комикс е ОЩЕ по -рискована (справка Джона Хекс), но въпреки всичко това, филмите за инвазия от извънземни са изключително популярни. Добавяйки към смесицата и блокбастърски насочената режисура на Джон Фавро( „Железния човек“), се очертава, че „Каубои и извънземни“ ще бъде гарантиран хит.

ОТРОВЕН да бъде най-слабо доходоносната комиксова адаптация за годината „Свещеник 3D“ се появява на 13 Май, след половин дузина пъти сменена премиерна дата.  Втората седмица на Май обикновено е седмицата в която, очаквано не особено добре представящите се филми, биват смачкани от ЗДРАВИ дебютанти (ТОР) и високобюджетни продължения („Карибски пирати: в непознати води“)! Това не е първият път в който звездата Пол Бетани участва като раздаваща тупаници, религиозна фигура. Той наскоро участва в „Легион“ с приходи от $40,2 млн. И въпреки че по всичко личи, че „Свещеник 3D“ ще надмине приходите му, той едва ли ще се превърне в истински блокбастър!

Очаквайте скоро, новият ни обзор на предстоящите комедии до края на 2011г. където ще поговорим и за „Последния ергенски запой 2“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 − = 63