На 26 декември, неделя, по Epic Drama, ТВ домът на най-добрите исторически сериали, дебютира „Сиси“ –нов минисериал „в епоха“ в шест части. В ролите са млади актьори, които говорят на езика на Instagram поколението.

Kaiser Franz (Jannik Schümann, r.) erklärt Sisi (Dominique Devenport, l.) seine Entscheidung für die Verlobung mit Herzogin Helene (Pauline Rénevier).
Die Verwendung des sendungsbezogenen Materials ist nur mit dem Hinweis und Verlinkung auf TVNOW gestattet.

Пищна, пленителна, но и съвременна продукция за момичето, което става императрица на Хабсбургската империя и се превръща в легенда – „Сиси“ ще бъде в ефира на Epic Drama ексклузивно с двойни епизоди в три поредни недели от 22:00 часа с повторение на следващия ден от 23:30 часа.

В одеждите на императрица Елизабет, чийто образ е обезсмъртен от Роми Шнайдър през 1950-те, влиза дебютантката от американски произход Доминик Девънпорт („Нощен влак за Лисабон“).

Първата супер-звезда на Европа, Сиси сега навлиза в нова ера чрез тази приказка, изпълнена с интриги и страсти. Безгрижната тийнейджърка се влюбва лудо в могъщ и желан мъж, император Франц Йосиф, в чийто образ се превъплъщава германският актьор Яник Шуман (Monster Hunter, Die Diplomatin). Но той има прикрита мрачна и опасна страна.

Фокусът е върху взаимоотношенията в кралската двойка. Добила известност като най-красивата жена в Европа, Сиси се бунтува срещу строгия, понякога тираничен режим. Любовта на живота й, Франц Йосиф, е човек с потиснати емоции, прикрити зад образа на стриктния и жесток владетел на Австро-унгарската империя.

Ето какво казва актьорът Яник Шуман за най-голямото предизвикателство да влезеш в униформата на император Франц Йосиф, персонаж с голяма политическа роля и множество батални сцени.

„Най-голямото предизвикателство, със сигурност бе да уцеля точния баланс между твърдост и мекота. Чрез Сиси, Франц научава какво значи да обичаш. Иначе за него сексът е просто отдушник, реакция.

Но сега изведнъж до себе си има млада жена, която жадува да бъде докосвана с нежност и за която сексът има емоционален заряд, а не само физически. За Франц това е нещо ново, с която трябва да свикне.“

Sisi (Dominique Devenport, l.) und Kaiser Franz (Jannik Schümann, r.) kommen sich nach einem emotionalen Wortgefecht im Wald erstmals näher.
Die Verwendung des sendungsbezogenen Materials ist nur mit dem Hinweis und Verlinkung auf TVNOW gestattet.

Физическата подготовка за ролята бе изцяло различно предизвикателство. Трябваше да тренирам доста различни неща и да се придържам към стриктен хранителен режим. Снимачният период бе дълъг и понякога ми беше трудно. За снимките на бойните сцени всички трябваше да се подготвим здраво.

Незабравимо преживяване бе да стоим на това място и да „играем на война“. Наоколо имаше стотици статисти в бой, „горящи“ коне, експлозии и, разбира се, сложна хореография!

„Освен фитнесът, другото много важно нещо е концентрацията.

Ако направиш погрешна стъпка или си обърнеш главата в неправилния момент, всичко може да приключи доста зле. Трябваше да си имаме безумно доверие!

Най-забележителното бе, че всъщност вечер като лежах със затворени очи, все още не можех да си извадя бойната картина от главата по цели нощи! Въпреки факта, че бях „просто актьор“ на снимачната площадка. Не искам да си помислям как се чувствали истинските войници при реална заплаха за живота си…!

Това не е исторически филм, това е универсална и вечна приказка за любовта, свободата, семейството, самоопределението и дълга, облечена в блясъка на придворната мода от 19-и век.

„Сиси“ дебютира по Epic Drama на 26 декември, от 22:00 часа и ще се излъчи в три поредни недели до 9 януари 2022 г., по два епизода, с повторение в понеделник от 23:30 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 24