Мария Бакалова снима сцена срещу Педро паскал („Мандалорецът“) в „The Bubble“. Това е предстоящата комедията на реж. Джуд Апатоу. Историята (както вече писа CINEBOOM) проследява актьори, снимащи филм насред пандемията.

Бяхме насред един дубъл, когато спрях и казах „О, нещо погрешно ли направих?! „

Режисьора Джуд Апатоу спира камерите за да информира Бакалова, че ролята и на Тутар Сагдиев в „Борат 2“ е била призната от Академията и тя е официално номинирана за Оскар 2021.

Мисля, че започнах да треперя и буквално си изгубих ума за секунда.

Паскал, който е нейн екранен колега, заедно с Карън Джилиън (Джуманджи: Добре дошли в Джунглата) , сподели пост в twitter, за да отпразнува и поздрави Мария:

Моментът, в който твоя партньор в сцената, която снимаш в момента, получи първата си номинация за Оскар.

 

Борат 2“ ни среща отново с известния казахстански журналист Борат (Саша Барон Коен). Филмът получи номинация за Оскар и за адаптиран сценарий. Самият Саша не бе отличен за изпълнението си на Борат, но  в категорията за поддържаща мъжка роля той е номиниран за драматичната си роля в  „Процестът срещу Чикаго 7„.

Бакалова участва в едва няколко филма преди „Борат 2“, но вече се състезава в една категория с Глен Клоуз („Hillbilly Elegy“), Оливия Колман („The Father“), Аманда Сийфрайд („Манк“) и Юнг Джунг Йон („Минари“).

Бакалова снима в Лондон филма „The Bubble“. Eмоционалната актриса поговори с Variety в телефонно интервю за изключителната си роля на Тутар. Тя вече бе номинирана за БАФТА, Златен Глобус и Наградата на Американската Гилдия на Актьорите. Мария сподели малко и за неочакваните предизвикателства от това да заснемеш филм, като „Борат 2“.

Поздравления за първата ти номинация за Оскар! Как научи новината?

О, господи! Не знам от къде да започна. Не мога да повярвам, че се случва. Това е най-най прекрасния ден в целия ми живот. Бях на снимачната площадка. Работя върху един невероятен проект с Джуд Апатоу. В началото на деня Джуд ме попита, дали искам да изгледам церемонията по обявяването на номинациите и да се усамотя. Отговорих му, че съм наистина развълнувана, но не искам да бъда алчна. Дори самата идея да споменат името ми сред тези вдъхновяващи, велики актриси е такова признание, че всъщност е повече от достатъчно. За това му отговорих, че искам просто да работим. Снимах сцена с Педро Паскал. Джуд дойде насред кадъра и каза, че току що съм получила номинация за Оскар. „Какво!?“ Мисля, че започнах да треперя и за скунда буквално загубих ума и дума. Джуд Апатоу и Педро Паскал бяха изключително развълнувани.

Защо смяташ, че героинята ти Тутар докосна толкова дълбоко зрителите?

Смятам, че много хора могат да се припознаят в нея. Тя има огромно сърце и е изпълнена с мечти. Живеем във време, в което хората са готови да се изправят срещу мизогинията и да се подкрепят повече и повече един друг.

Изключителна рядкост е комедийно изпълнение да получи признание от Академията. 

Особено в трудните, падемични времена, в които живеем, хората имаха нужда от малко любов. Имаха нужда от шеги, повече от всякога. Беше доста мрачно. Изключителна чест за мен е, че са признали комедията и усилената работа, която вложихме във филма. Зад всички шеги стоят важни послания, които Саша и всички създатели на продукцията отправят. Това е комедия, но е нужна много дисциплина за нея. Много хора си мислят, че като правиш забавни сцени, най-вероятно си живееш живота. Просто, защото е забавно. Всичко е въпрос на премереност и точото време. В нашия филм, ние нямахме втори дубъл. Беше въпрос на сега или никога. Или ще се пуснем по течението или няма да имаме втори шанс.

Разочарована ли си, че Саша не получи номинация за главна мъжка роля за „Борат“?

Смятам, че той заслужава всички награди на света. Той е герой. Намирам ужасно много прилики между Аби Хофман и Саша Барон Коен. И двамата са готови да жертват живота си за революцията. Моята номинация е номинация за него. Той ме ръководеше през целия процес. Ако той не бе до мен и не ме подкрепяше непрекъснато, нямаше да успея да направя нищо. Вярата му в мен бе безгранична.

„The Bubble“ е първия ти филм след „Борат“. Какво е да снимаш в Лондон?

Разликата е, че не приключваме сцената с пристигане на полиция. Прекрасно е. Заобиколена съм от прекрасни човешки същества, талантливи актьори, които са готови да импровизират на момента. Това е нещо, на което все още се уча. Саша ще бъде моят най-голям учител и ментор завинаги. Никога не съм тренирала как да импровизирам в реално време. Сега, заобиколена от всички тези актьори, които го правят професионално…. много вдъхновяващо и интересно е. Прекрасна обстановка. Иска ми се да кажа „Мога ли да остана на снимачната площадка и да заживея тук завинаги“?

Веднага след обявяването на Номинацията, Саша Барон Коен коментира:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 64