Премиера в България: 08.07.2016г.
Световна премиера: 08.07.2016г.
Жанр: Комедия
Продължителност: 98 минути
Формат: 2D
Сценарист: Андрю Джей Коен, Брендън О`Брайън
Режисьор: Джейк Зумански
В ролите: Адам Дивайн, Зак Ефрон, Ана Кендрик, Обри Плаза, Стефани Фараси, Стивън Руут
Разпространител: Александра филмс / Twentieth Century Fox

Братята купонджии Майк (Адам Дивайн) и Дейв (Зак Ефрон) пускат онлайн реклама, за да си намерят идеалните гаджета (Ана Кендрик, Обри Плаза) за хавайската сватба на сестра им. Надеждите на момчетата за щуро преживяване се изпаряват, когато се оказват засенчени и надхитрени от две много палави момичета.

Майк и Дейв Стенгъл са  приключенски настроени младежи, които обичат забавленията, макар според някой да са неприятни и противни. Тези „някои“ са останалите членове на семейство Стангъл. Затова когато сестра им Джийни обявява, че ще се омъжва, фамилията настоява Майк и Дейв да дойдат с гаджета. ПРИЛИЧНИ гаджета!

Причината за това изискване се разкрива чрез бързи ретроспекции, които напомнят за лудориите на момчетата по време на семейните събирания през годините. Всички си прекарват добре, нещата вървят гладко, до момента, в който ергените Майк и Дейв се появят, напиват се, свалят момичета наред, държат се като идиоти и съсипват тържеството. Затова трябва да са с гаджета!

За да изпълнят искането на семейството, Майк и Дейв се обръщат към най-добрият източник на достойни, почтени момичета, за който могат да се сетят: интернет. Те пускат онлайн обява  с обещанието, че техните избраници ще получат безплатно пътуване до Хавай и възможността да присъстват на сватбата на сестра им.

Рекламата жъне голям успех и отговорите са толкова много, че Майк и Дейв са принудени да организират прослушване на кандидатките. Те се срещат с хубави момичета, гръндж момичета, странни момичета, параноични момичета, агресивни момичета, близначки, които изглеждат като момчета, момичета, които са момчета… Но сватбените им гаджета стават Татяна и Алис, които сами намират братята и ги спечелват с чара си.

Сватбите – както и Майк и Дейв – никога вече няма да са същите.

[tabs title=““ active=0 event=“click“]
[tab title=“Трейлъри“]
[/tab]
[tab title=“Галерия“]

[/tab]
[tab title=“Новини“] Новини за филма тук [/tab]
[tab title=“Още за филма“]

Братята купонджии Майк (Адам Дивайн) и Дейв (Зак Ефрон) пускат онлайн реклама, за да си намерят идеалните гаджета (Ана Кендрик, Обри Плаза) за хавайската сватба на сестра им. Надеждите на момчетата за щуро преживяване се изпаряват, когато са засенчени и надхитрени от две много палави момичета.

Майк и Дейв Стенгъл са  приключенски настроени младежи, които обичат забавленията, макар според някой да са неприятни и противни типове. Тези „някои“ са останалите членове на семейство Стенгъл. Затова когато сестра им Джини обявява, че ще се омъжва, фамилията настоява Майк и Дейв да дойдат с гаджета. ПРИЛИЧНИ гаджета!

Причината за това изискване се разкрива чрез бързи ретроспекции, които припомнят лудориите на момчетата по време на семейните събирания през годините. Всички си прекарват добре, нещата вървят гладко, до момента, в който ергените Майк и Дейв се появят, напиват се, свалят момичета наред, държат се като идиоти и съсипват тържеството. Затова трябва да са с гаджета!

За да се изпълнят искането на семейството, Майк и Дейв се обръщат към най-добрият източник на достойни, почтени момичета, за който могат да се сетят: интернет. Те пускат онлайн обява  с обещанието, че техните избраници ще получат безплатно пътуване до Хавай и възможността да присъстват на сватбата на сестра им.

Рекламата жъне голям успех и отговорите са толкова много, че Майк и Дейв са принудени да организират прослушване на кандидатките. Те се срещат с хубави момичета, гръндж момичета, странни момичета, параноични момичета, агресивни момичета, близначки, които изглеждат като момчета, момичета, които са момчета… Но сватбените им гаджета стават Татяна и Алис, които сами намират братята и ги спечелват с чара си.

Сватбите – както и Майк и Дейв – никога вече няма да са същите.

ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ: ВСИЧКО  ЗАПОЧНА С ОБЯВА В КРЕЙГСЛИСТ

Колкото и налудничаво да звучи всичко това, то се е случило в действителност. Продължавайте да четете …

ДВАМА МЪЖЕ ТЪРСЯТ СВАТБЕНИ ГАДЖЕТА

Брат ми и аз си търсим сватбени гаджета.

Булката ни каза, че е „задължително“ да сме с гаджета, за да „не тормозите  цяла нощ всичките ми приятели “ и „някой да ви държи под контрол.“ Вместо да поканим някои от жените в живота ни досега да дойдат с нас и да се затормозят с неизбежната мисъл това значи ли, че той иска връзката ни да премине на следващ етап!?“, бихме предпочели да отидем с напълно непознати. Все още ли четете? В очакване на вашите питания, сме разработили по-надолу списък с най-често задаваните въпроси.

Дейв, Майк … Каква е ползата за мен?

  • добро извинение, за да се издокарате
  • отворен бар & храна цяла нощ
  • ексцентрични / откровено опасни танцови движения брат-до-брата (може да се наложи да подпишете, че се отказвате от това)
  • приключение
  • тайнственост
  • напрежение
  • истинска любов
  • хонорар в случай, че нашата еднократна среща се превърне в романтична комедия *

*ако това се случи (смятаме, че имаме шанс 85%) отказваме Аштън Къчър да изиграе някой от нас двамата, но има опция да помислим за поддържаща роля.

Та момчета… все пак ще за стока сте вие?

А.. за нас? Ние сме на по 20 години, необвързани, неприлично високи, от англосаксонската раса, почтително атлетични, обичаме да купонясваме, с изградени хигиенни навици, спокойни, страстни, миришем чудесно, имаме готини прически, добре сме почистени, гордеем се с голямата си колекция от вратовръзки, обещаваме да се обръснем, обичаме майка ни, гледали сме „Наистина любов няколко пъти, склонни сме да спорим, предизвикателни, недалновидни (често не виждаме голямата картина), нецензурни, емоционални, чувствителни, но все пак сме лоши момчета.

Какво трябва да притежават дамите, за да ги харесате?

Трябва да сте двете заедно, защото е хубаво да познавате поне един човек на тази сватба. Сестри (близначки?!) са за предпочитане, но можем да вземем и приятелки, дори врагове. Трябва да сте привлекателни или лелите ни ще ви одумват, но не ТВЪРДЕ привлекателни, за да не ви пускат ръце чичовците ни. Трябва да сте спокойни и отпуснати, защото вероятно ще ви казваме ласкателни лъжи пред хората там. Трябва да си имате рокля, или да си купите по една, защото ние нямаме. Ако (когато) ви пишем, трябва да ни изпратите няколко снимки, за да сме сигурни, че отговаряте на изискванията. Чувствайте се свободни да прикачите и автобиографии; това е сватба от класа и ни трябват изискани жени. Насърчаваме интересните и уникални комбинации; не се страхувайте да се представите така, че да се откроите!

Звучи доста странно, вие момчета да не сте убийците от крейгслист?

Не, не сме. Просто наистина ни се иска да направим нещо различно и не виждаме друг начин. Как ще проверите дали сме нормални? С Facebook? Instagram? Ако искате може да си уговорим предварително интервю и да ни зададете своите 20 въпроса на няколко коктейли.

Навити сме! И сега какво?

Изпратете ни имейл заедно с няколко снимки, информация, физически данни, своите  въпроси и т.н. Ние поемаме щафетата оттам нататък.

 

ИСТИНСКИТЕ БРАТЯ СТЕНГЪЛ

Когато изписаното по-горе се появява в сайта на крейгслист в 9:13 сутринта на 13 февруари 2013 г., Майк и Дейв Стенгъл са шокирани от реакцията. Дейв си припомня: „Мислехме, че единственият логичен да намерим две момичета, които се познават помежду си, и които ще се навият да ни бъдат гаджета за сватбата, беше да постнем това в крейгслист. Написахме го с мисълта, че е по-скоро шега, която си правим един на друг.“

Но след като получават буквално хиляди отговори, братята скоро привличат вниманието на нацията и са поканени за обсъдят творческите си тактика за запознанства с Мат Лауер в Today и с Андерсън Купър от CNN. В края на краищата Стенгъл само правят това, което им идва отвътре. „За това става дума, – потвърждава Майк. – Осъзнахме, че всъщност хората ни обръщат внимание на нас, за първи път в живота бяхме готините. За по-малко от месец излязохме на колкото се може повече срещи с девойки.“

„Направихме много двойни срещи.“ – потвърждава Дейв.

Когато се връщат назад към тази закачка, става ясно, че интересът и на двамата Стенгъл основано е да се забавляват взаимно. Ако и някой друг реши, да се присъедини, още по-добре. Не след дълго се появява и идеята за книгата. Mike and Dave Need Wedding Dates (and a thousand cocktails), която продължава в същия дух като диалог и идеи; Майк написва глава, а след това Дейв следващата и така нататък.

ФИЛМЪТ

Игралният филм МАЙК И ДЕЙВ СИ ТЪРСЯТ ГАДЖЕТА е вдъхновен от интригуващата идея на двама братя да си намерят гаджета за сватбата на сестра им и добавя непредвидени емоционални пластове и две скандални нови героини.

„Тези две момчета пускат обява в крейгслист като се опитват да си намерят сватбени гаджета. Когато разбрах за това си помислих: „Какви ли идиоти биха направили такова нещо?, – смее се съ-сценаристът Андрю Джей Коен, който е автор заедно с Брендан О‘Браян. – И тогава си казахме: А какво ще стане ако момичетата са още по-големи откачалки и двамата хубавци си получат заслуженото?.“

„Брендан и аз разговаряхме по телефона с Майк и Дейв Стенгъл и ги попитахме за тяхната история, –  припомня си Коен. – За тях целият им живот е една комедия и в това има нещо очарователно. Но има и нещо, което те кара да искаш да го унищожиш. Ето за това е този филм.“

Истинските Майк и Дейв дори посещават мястото на снимки в Хавай по време на продукцията. Те правят дълбоко впечатление на актьорите и създателите на филма – и обратното.

„Попитах братята колко от нещата от тяхната обява са истина, – спомня си Адам Дивайн, който е в ролята на Майк, – и те отвърнаха: „Честно казано, брато, около 85 процента.“

Докато създателите на филма се стремят да уловят специфичните аспекти на личностите на двамата братя, физическите разлики между истинските Стенгъл и актьорите на екрана са поразителни. „Имам предвид, че Майк и Дейв са толкова високи, – отбелязва Дивайн, – че накараха мен и Зак Ефрон [който играе Дейв] са се чувстваме като малки елфи.“

Една от героините във филма също се интересува от размера … на нещо друго. „Когато за първият път аз и Анна [Кендрик, който играе Алис] видяхме Майк и Дейв, Анна им изкрещя: „Извадете си пишките!“, – казва Обри Плаза, която е в ролята на Татяна. Защо ли? – Защото решихме, че са щури парти откачалки, които ще го направят.“

„Не мисля, че им направихме най-доброто първо впечатление.“ – добавя Кендрик

А мислят Майк и Дейв за Холивуд? „Избраха да ни изиграят момчета, които не изглеждат толкова добре като нас, нито пък са толкова високи, но са по-добри актьори. – казва Дейв. – Признаваме им го. А и Стивън Рут, който е в ролята на играе баща ни, изглежда ни харесва повече, отколкото нашият в истинския живот.“

СЪРЦЕТО НА „МАЙК И ДЕЙВ

Освен нецензурен хумор, МАЙК И ДЕЙВ СИ ТЪРСЯТ ГАДЖЕТА съдържа и неочаквано емоционални и стоплящи сърцето моменти. Джейк Шимански, който прави своя режисьорски си дебют в киното, казва: „Семейството Стенгъл е много сплотено, дори когато членовете му са на различни мнения. Те са много горди, че са част от фамилията, така че просто се опитват да организират семейно събитие, което да не бъде напълно прецакано от Майк и Дейв.“

Комедията във филма и голяма част от емоциите се дължи на братската връзка между двете момчета. „Майк и Дейв са много близки, – заявява Шимански. – Те са израснали заедно, все още живеят заедно, работят заедно, ходят на парти заедно, и в крайна сметка научват много ценни уроци заедно.“

Един от тези уроци произтича от решимостта им да не провалят сватбата на сестра им Джини. „Майк и Дейв обичат Джини и тя също ги обича, – – продължава Шимански. – Просто тя иска нейният специален ден да мине благополучно.“

„Майк и Дейв обожават сестра си, – потвърждава и Ефрон. – Тяхната мантра е: „Правим това за Джини! Всичко, което правим е за Джини!“ Те я закрилят и обичат, издигнали са я на пиедестал. А тя от своя страна им прощава за всички пакости, които правят.“

За да мине гладко сватбата за Джини, Майк и Дейв трябва да си доведат гаджета на церемонията. „Така че Майк и Дейв измислят „съвсем прост“ начин как да си намерят порядъчни дами, – казва Дивайн. – Те ги избират с обява в крейгслист – сайтът, в който може да си намериш също така косачки за трева и всякакви други неща.“

Въпреки добрите си намерения, Майк и Дейв се изправят пред няколко огромни пречки в опита си да избегнат всякакви щуротии по време на сватбата – започвайки със собствените си характери. „Майк е малко луда глава, – отбелязва Шимански. – Той е импулсивен, донякъде себичен и действа необмислено.“

„Така че аз с лекота се свързах с моя герой – шегува се Дивайн. – Майк просто обича да се забавлява максимално във всяка една ситуация. Той е от хората, които трябва да познавате от много време, за да не си помислите когато го срещнете „По дяволите, какво не му е наред на този?!“

Брат му Дейв до известна степен е по-малко склонен да създава проблеми. Той е по-мека, артистична натура. Дейв обича да купонясва, колкото всеки друг, но, отбелязва Шимански, „има възможност да разсъждава малко повече от Майк.“

„Дейв е по-малкият брат и следва Майк, – добавя Ефрон. – Но когато Майк си загубва ума по Татяна, ролите на двамата се са разменят и Дейв трябва да поеме отговорността и за големия си брат.“

Каквито и да са различията по между им, Майк и Дейв са здраво свързани. „Те живеят в симбиоза, – казва Ефрон. – Не могат да съществуват един без друг. По-скоро са двама най-добри приятели, отколкото братя.“

Тази братска връзка е много видима и в динамиката между Дивайн и Ефрон. „Всички ние сме очаровани от отношенията между Адам и Зак, – казва Реди. Очаровани, но не и изненадани. – Те са като семейство. След като избрахме Адам за ролята, присъствахме на негово съвместно шоу със Зак. Известно време Зак наблюдаваше Адам съсредоточено, а след това ни каза „Аз ще бъда негов брат.“ И той наистина направи това във филма. „

АЛИС И ТАТЯНА

Майк и Дейв уверяват сестра си и родителите им, че на сватбата всичко ще е наред. Няма да има щуротии, каскади, пакости, трамплина (не питайте!) или фойерверки. Те са открили перфектните гаджета, които ще държат братята под контрол.

Или пък не.

„Беше забавно да пиша образите на Татяна и Алис, защото те са без всякакви задръжки, – казва Коен. – И двете са доста екзалтирани (направо луди) издържливи мацета, които се намират в неблагоприятен период. Те решават че имат нужда от почивка и след като виждат рекламата на Майк и Дейв, се превръщат в красиви, сладки, порядъчно изглеждащи дами. Но веднага след като пристигнат в Хавай, включват парти-режим до крайност и започват да съсипват всичко.“

Майк и Дейв със сигурност знаят как да купонясват, но в сравнение с техните гаджета са слаба ракия. Шимански отбелязва, че Алис и Татяна „имат богата история с премеждия по целия свят. Те са пътували много насам натам само с една раница на гърба и ако трябва да си разкажат всичко, ще отнеме векове.“

„Двете героини са плод на великото въображение на сценаристите ни, -отбелязва Реди. – Татяна е взривоопасна смесица от опасност и сексуалност, всичко, което прави е екстремно. Алис е диво дете, чийто действия винаги са непредсказуеми. Възможността да бъдат сватбени гаджета на Майк и Дейв им идва точно навреме.“

Когато за първи път срещаме Алис, тя е съкрушена, защото е изоставена пред олтара. „Така че една сватба е последното място, където тя би трябвало да се намира, – казва Анна Кендрик. – Механизмът за справяне на Алис е алкохолът.

Но сърцето й до голяма степен е невинно. „Харесва ми да играя такъв непресторен персонаж, – добавя Кендрик. – И героят на Зак, Дейв, също е толкова невинен. Изненадващо е колко голяма част от комедията се дължи на тази двойна простосърдечност.“

Обри Плаза описва съучастничката на Алис, Татяна, като една от основателките на „Клуба на лошите момичета“. Тя е безкомпромисна кучка от Филаделфия, който не цепи басмата на никого. Татяна обича да купонясва и се отдава изцяло на приключенията. Тя е водещата във всяка група.“

Под тази непробиваема броня все пак се крият нежните чувства и грижа, които тя изпитва към Алис. „Татяна иска да помогне на най-добрата си приятелка отново да стъпи на крака, защото раздялата с годеника й се отразява много зле. – казва Плаза. – Обявата на Майк и Дейв предлага безплатна ваканция и безкраен купон, така че и двете са навити.“

МАСАЖ ЗА КАКА

Другата жена в живота на момчетата е, разбира се, сестра им Джени, чиято хавайски сватба предоставя възможност за толкова много неочаквани бели и ужасни гафове. Големият ден на Джени показва на момчетата колко много искат тя бъде щастлива, без значение какви щури неща се случват наоколо. „Във филма става ясно колко много Майк и Дейв ги грижа за щастието на Джени, – казва Реди. – Сред всички обърквания и щуротии, още по-ярко изпъква връзката между братята и сестра им.“

В края на краищата, Шугър Лин Биърд (която играе Джени във филма) отбелязва: „Тя е от фамилията Стенгъл, а това означава, че над всичко са любовта и семейството. Майк и Дейв са добронамерени момчета, които обичат да купонясват. Джени е била същата като тях, когато са растели заедно. Те са я защитавали през целия си живот, но сега до нея има нов мъж, годеникът й Ерик, който изважда наяве нейната сладка страна.“

Един специален масаж предизвиква на показ още една страна на Джени. След като е случайно лицето й е премазано от прелитащо АТВ на… на кой ли?… ами на Майк, Джени има нужда от сериозна почивка и релакс. Един хубав масаж звучи перфектно, но Алис решава, че е трябва да е нещо малко по-силно. Тя се уговаря с масажиста Киану да вложи допълнителни усилия. „Без да докосва своите клиенти, Киану може да манипулира чакрите им и да ги освобождава от напрежението – отново и отново и отново, – казва Кумайл Нанджиани, който е в ролята на Киану. – За моят герой е много важно клиентките му са напускат салона за масаж щастливи.“

Биърд казва, че заснемането на тази сцена е било връхната точка за нея – не само във филма, „но на моя живот!“ И разказва през смях: „Голият ми задник беше на показ почти през целия снимачен ден, сцената беше малко потна и мазна, но всичко мина чудесно. Не можех да спра да се смея силно, но героинята ми получава толкова много удоволствие от масажа, че тресенето на тялото ми от смях всъщност работеше за сцената.“

Годеникът на Джени, Ерик е неведом за тези изживявания. Но дори и да знаеше, казва Биърд, между тях нищо няма да се промени. „Те са много хармонични по между си, противно сладникави, та чак си довършват изреченията един на друг.“ Сам Ричардсън, който играе Ерик, отбелязва, че героят му е пълна противоположност на Майк и Дейв: „Той е чист и неопетнен, доста добродушен пич. Ерик е много разумен и често е над нещата.“

Ричардсън е съгласен с Биърд, че животът на Джени се преобръща, след като тя среща Ерик. „Мисля, че Ерик идва в момент от живота на Джени, където тя е била на 100% Стенгъл и се е опитвала да подражава на своите братя. Но сега вече те двамата се допълват един друг.“

МАМА И ТАТКО СТЕНГЪЛ

В основата на здраво сплотения клан Стенгъл са родители Бърт и Роузи. Те двамата настояват Майк и Дейв да си доведат сватбени гаджета, но техният план се проваля по всички възможни начини. И все пак родителската любовта може да издържи на всичко, дори на катастрофална сватба.

Подобно на много други родители, и Роузи вижда само хубавите черти на своенравните си деца. „Роузи смята, че нейните момчета са с добри сърца, и независимо колко ужасно се държат, те са й любимци, – казва Стефани Фараси, която играе ролята на Роузи. – Майк и Дейв правят грешки по най-милия начин, давайки на филма неочаквано аспект на сладост. Въпреки, че на моменти са невъзможни, тя ги вижда по невинен начин, дори когато лудориите им я измъчват.“

Уважаваният актьор Стивън Рут играе съпруга на Роузи – Бърт. За него ролята предоставя благоприятна промяна на сферата и темпото, в които е свикнал да работи. Той позволява на Дивайн, Ефрон, Кендрик и Плаза да се оправят с излезлите от контрол герои. „Играл съм много чудати образи, – обяснява той, – но не бях играл толкова директен и откровен баща. За мен това бе наистина очарователно.“

Рут и Фараси не са се срещали лично преди продукцията, но бързо влизат в ролите си на дългогодишна съпружеска двойка. „Един ден Стивън и аз седяхме пред хотела в очакване на вана, който да ни отведе до мястото за снимки, – припомня си Фараси. – Обърнах се към Стивън и казах: „Ние изглеждаме като семейна двойка, защото дори не си говорим един на друг, а все още изглеждаме щастливи заедно.“ А Рут добавя: „Роузи и Бърт дори и на по 60 години, все още се държат за ръце; нали се сещате, те са от онзи тип хора.“

ЛЕТЕН ЛАГЕР“

Грандиозната дестинация на сватбата в МАЙК И ДЕЙВ СИ ТЪРСЯТ ГАДЖЕТА е красивият остров Оаху. Въпреки, че истинските Майк и Дейв Стенгъл са присъствали на сватба в североизточните САЩ, създателите на филма решават, че е време да се възползват от творческия си лиценз. „Първоначално бяхме написали, че история се развива в северната част на Калифорния, – припомня си Коен. – Но един ден се спогледахме с Брендън и аз му казах: „Къде искаме да отидем – в страната на вино или до Хавай?“

Всяка филмова продукция се изправя пред различни предизвикателства – и тази не прави изключение. Реди описва преживяването като летен лагер. „Мястото е заредено със специален вид енергия и те отделя от останалата част на света, което позволява всички ние да се свържем помежду си. – обяснява той. – Това е една от многото причини приятелството и химията между актьорите да е толкова силна.“

Процъфтяването на братската връзка между Дивайн и Ефрон е улеснено от възможността да прекарат доста време заедно на едно място. Дивайн казва: „Зак и аз пристигнахме в Оаху две седмици преди началото на продукцията, без да познаваме никого там. С кой друг да излизаме, ако не заедно? Така че просто прекарвахме всеки ден и това беше страхотно, защото ние си станахме много близки приятели. До края на продукцията, довършва той през смях „вече си завършвахме един на друг изреченията по доста странен начин.“

[/tab]
[tab title=“Рецензии“]
Скоро [/tab][/tabs]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 − 59 =