Когато бил малко момче, актьорът Джони Деп се прибирал на бегом от училище, за да е сигурен, че няма да изпусне любимото си телевизионно шоу Тъмни сенки, за да проследи какво се случва с необикновените подвизи на загадъчния вампир Барнабас Колинс.

Мисля, че ме бяха заснели на пет-шест годишна възраст как позирам с плакат на Барнабас Колинс, – припомня си актьорът. – Обожавах го. Тичах до вкъщи, за да се прибера преди 15:30 ч. и да гледам това чудато и приказно вампирско шоу. Готическата сапунена опера включваше вампири, върколаци, пътешествия във времето и още куп подобни щури неща. Излъчваха го по средата на следобеда, точно след Всички мои деца или General Hospital.

Няколко десетилетия по-късно същото това момче е сред най-известните кинозвезди от актьорската гилдия на Холивуд и близък приятел и сродна душа на режисьорът Тим Бъртън. Двамата са заедно на снимачната площадка на Суини Тод през 2007 г., където по време на непринуден разговор Деп предлага да направят заедно вампирски филм. „Идеята ми се роди преди да наизлезат Здрач и останалите филми, – отбелязва той. – Попитах Тим: “Помниш ли Тъмни сенки?” Оказа се, че той си спомня сериала не по-зле от мен и реши, че е страхотна идея заедно да направим филм. Така от дума на дума се озовах на тази изумителна снимачна площадка. За мен това е една истинска сбъдната мечта.

Декорите, изградени в Пайнууд Студиос в полите на Лондон са наистина великолепни и притежават поразителна атмосфера, напомняща за сериала, невероятен размах и широта и изключителна оригиналност.

Филмът бележи осмото съвместно сътрудничество на изключителния режисьор и творец Тим Бътртън, чийто последен проект бе Алиса в страната на чудесата по Луис Карол, също с участието на Джони Деп. Бъртън помни телевизионния сериал Тъмни сенки, по който е бил вманиачен като дете и е бил постоянен повод за разсейване от писането на домашни. „Обожавах тона на това шоу – разказва режисьорът по време на почивките от снимачния процес. – Музиката, оригиналните персонажи, актьорския състав. На практика това бе една сапунена опера със свръхестестени елелемнти, което я правеше много по-различна от всичко излъчвано дотогава.“

Още МНОГО любопитна информация, пълен синопсис, фотогалерия и трейлър, в официалния профил на „ТЪМНИ СЕНКИ“!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here