Култовата поредица ни представя Хенри Кавил в ролята на Гералт. Той е част от един измислен, средновековен свят на име Континента. Сериала е далеч по-политически от  едноименната компютърна игра. Чудовищата стават все по-малко , политиката на континента става по-наситена, а неутралния Гералт ще бъде принуден да заеме страна.

Гледахме първия сезон през Декември 2019г. Веднага след това получихме потвърждение за нови 8 епизода, които ще видим в сезон 2 през 2021г. Той ще бъде базиран на книга първа от поредицата за „Вещерът“- „Blood of Elves“.

Убеден, че животът на Йенифер е загубен в битката при Содън, Герлат от Ривия води принцеса Цирила на най-безопасното място, което познава- домът от детството му, Каер Морхен. Докато крале, елфи, хора и демони се бият за надмощие пред стените на Континента, той трябва да пази момичето от нещо далеч по-опасно: мистериозните сили, които притежава самата тя.

Възможно ли е Гералд да е гей или куиър?

Отговорът- да възможно е! И в книгите и в игрите, основния обект на чувствата му е могъщата магьосница Йенифер. Въпреки това, много фенове забелязаха и посочиха пулсиращо, сексуално напрежение между Гералт и бардът Джаскиър, познат още като Данделион.

В сериала на Netflix никога не е ясно посочено, дали Джаскиър (Джо Бейти), е куиър. Според ЛГБТКИ+ феновете обаче, той е поне подготвян за такъв. В първия сезон обсебеният бард следва Гералт навсякъде. Пее му песни и го възхвалява. Често разчита на него за закрила, когато е нужно.

В епизод 6, двамата споделят доста нагорещен момент. Става ясно, че бардът не одобрява романтичния интерес на Гералт към Йенефер. Има една конкретна реплика, която Джаскиър използва. Колко често чувате следното от „приятел“:

Oh, you usually just let strangers rub chamomile onto your lovely bottom?

Lovely bottom?! Това звучи горед-долу така: „Ох, често ли разрешаваш на непознати да ти втриват лайка там долу?“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 − 74 =