Разколът между режисьора и студиото Warner Bros., с което той работи почти 2 десетилетия официално е факт! Кристофър Нолън подписа сделка за следващия си филм с Universal Studios. Отношенията му с Warner започнаха да се разпадат през 2020г., когато студиото многократно отложи „Тенет“ поради COVID19 пандемията. И той и те се надяваха филмът да е притегателната сила, която да върне зрителите в кината. Това така и не се случи. Заглавието бе почти приемлив боксофис успех в САЩ.

Новия му филм ще се развива по време на Втората световна война и ще се фокусира около учения Опенхаймер. Той е създателя на атомната бомба. Warner Bros., Universal, Paramount  и Sony- всички са водили преговори с Нолън за филма му. Работа по продукцията ще стартира в първата четвърт на 2022г. Все още няма избран актьорски състав, освен Килиан Мърфи.

Въпреки всичко Нолан е работил с други студия през изминалите години. През 2006г. той пшродуцира „Престиж“ за Disney, а „Интерстелър“ от 2014г. е съпродуциран от Warner Bros. и paramount, като последните бяха дистрибуторите за САЩ.

Филмите му струват около $100 млн., но носят добра печалба от марката „новия филм на Кристофър Нолън“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 3