Режисьорът Кристофър Нолън (трилогията за Черният рицар) планира следващия си филм. Подобно но оскаровия му „Дюнкерк“ от 2017г. , този също ще бъде за Втората Световна Война.

Все още неозаглавения филм ще се фокусира върху Джей Робърт Опенхаймер, мъжът създал атомната бомба. Той е американски физик-теоритик. Опенхаймер е бил глава на секретната лаборатория Los Alamos по време на войната. Ученият е бил тежко намесен в the Manhattan Project. Именно негова е отговорността за разработването на първото ядрено оръжие, с което са бомбандирани японските градове Хирошима и Нагасаки през 1945г.

Килиън Мърфи ще поеме една от главните роли. Той често работи с Нолън и вече се е появявал в трилогията за Черния рицар, „Генезис“ и „Дюнкерк“.

Всички филми на режисьора от 2002г. насам са издавани от Warner Bros. Сега обаче той говори с няколко от най-големите студия, за да поемат следващото му заглавие.

Последния му филм „Тенет“ излезе през 2020г. и режисьорът остана непреклонен за неговия кино показ, въпреки затворените кина поради COVID 19 пандемията. Нолън бе изключително критичен към Warner Bros. за решението им всички филми за 2021г. да излязат едновременно по кината и по HBO MAX.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 48