Не отдавна президент на Warner Media бе Боб Грийнблант. Наскоро той издаде нова книга, в която разказва за оригинална предистория на „Игра на тронове“, която бе спряна от студиото, след като са били похарчени $30 млн. за проекта.

В новата си книга „Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontiers“ Грийнблант разказва, че когато е дошъл в компанията продукцията по въпросната предистория вече е била в ход. Били са похарчени $30 млн. по проекта. За съжаление хората на върха са решили, че поредицата не е достатъчно обещаваща и деликатно са я спрели.

Бяха похарчили над $30 млн. по пилотен епизод от предистория на „Игра на тронове“. Още като дойдох , продукцията бе в ход. Няколко месеца след моето пристигане видях вариант и споделих с Кейси, че това просто не сработва. Не смятам, че оправдава очакванията след оригиналната поредица. Той беше съгласен с мен, което само по себе си бе облекчение. Решихме да спрем проекта, тъй като напрежението около това, да го направим по точния начин бе огромна. Не смятам, че това щеше да сработи. – споделя Грийнблант

Няма известни много детайли около тази неосъществена поредица. Пилотния епизод бе написан от Джейн Голдман („Х-мен: Първа вълна“, „Kingsman: The Secret Service“). Номинираната за Оскар Наоми Уотс бе избрана за главната роля. Историята се е развивала хиляди години преди оригиналния „Игра на тронове“. Пилотния епизод е заснет през 2019г., но поръчка за цял сезон не е направена от страна на HBO.

Вместо това медията се заема с нова предистория: „Домът на дракона“. Премиерата е през 2022г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

91 − 81 =