Този декември ще бъде фантастичен Коледен сезон в телевизионния дом на епичната драма. „Сиси“ – една от най-емблематичните за Epic Drama поредици се завръща с разкошен нов трети сезон – всеки ден от 27 декември. Отново ще видим дебютантите Доминик Девънпорт – като императрица Сиси – и Яник Шуман – като кайзер Франц Йосиф – и страхотната екранна химия между тях на фона на една от най-скъпите европейски продукции в последните години.

Седмица преди това – на 21 декември – по канала ще дебютира една от най-новите екранизации по литературната класика „Клетниците“, превъплътена от съзвездие актьорски величия – Доминик Уест (The Crown, The Affair, The Wire) в ролята на Жан Валжан, Лили Колинс (Emily in Paris, Tolkien, The Last Tycoon) като Фантин и култовата Оливия Колман (с Оскар за The Favourite, Critics Choice Award номинация за The Crown).

Междувременно най-новият излязъл досега сезон на най-скъпия европейски сериал до момента – „Вавилон в Берлин“ продължават всяка събота от 22:00 часа.

Последният сезон на „За всички създания – големи и малки“ пък – един от най-популярните сериали от Острова в последните години – телевизионна история за живота на най-известния ветеринарен хирург в литературата – Джеймс Хериот, автор на бестселъри, продадени в милиони копия по цял свят – ще завърши със специален коледен епизод – с премиера на 26 декември от 21:15 часа.

Клетниците
Премиера всяка вечер от четвъртък 21 декември в 22:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Les Miserables
Година: 2018

Picture Shows: Madame Thenardier (OLIVIA COLMAN), Thernardier (ADEEL AKHTAR), Jean Valjean (DOMINIC WEST), Fantine (LILY COLLINS), Child Cosette (MAILOW DEFOY), Javert (DAVID OYELOWO), Marius (JOSH O’CONNOR), Cosette (ELLIE BAMBER)

На фона на епичния период на граждански вълнения във Франция, това е историята на Жан Валжан, бивш затворник, който не може да избяга от сянката на миналия си живот. Бъдещето му е застрашено от неговия заклет враг, неумолимия полицай и бивш затворнически надзирател Жавер, който е решен да го изправи пред правосъдието. Междувременно Фантин, жена от работническата класа, изоставена от богатия си любовник, е принудена да предприема все по-отчаяни мерки, за да осигури прехраната на малката си дъщеря; техните истории се сблъскват, докато революционното насилие се разгаря по улиците на Париж, и Жан Валжан започва епично пътуване към себеприемане, изкупление и любов.

Сиси
Премиера всяка вечер от сряда 27 декември в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Sisi
Година: 2023

Съдбовните години 1870 – 1873: Европа е на прага на модерни времена. След като Ото фон Бисмарк печели войната си срещу Наполеон III, картите в европейския баланс на силите се разбъркват; Франция се провъзгласява за република и австрийският народ също иска демокрация. Императорското семейство е под огромен натиск, особено Франц и Сиси; продължаването на монархията е заложено на карта. Франц се чувства под напрежение да изпрати деветгодишния си син, принц Рудолф, на военно обучение по-рано от уговореното със съпругата му, но Сиси е ужасена, тъй като е убедена, че нейният чувствителен син ще се пречупи пред лицето на бруталното военно обучение. Когато Сиси не вижда друга възможност освен да вземе сина си от казармата и да избяга от Виена с него, Франц трябва да се бори за връщането на жена си, докато въстанията на работниците във Виена зачестяват. Попаднала в обхванатата от криза Франция, Сиси трябва да реши дали да поеме своите отговорности в родината си или да отстоява позициите си като майка.

Вавилон в Берлин
Продължава от събота 2 декември в 22:00 ч.

Сезон: 4
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Politics & Power
Оригинално заглавие: Babylon Berlin


Берлин, навечерието на Нова година 1930 г./1 януари 1931 г. Хората пият и танцуват в баровете, докато собственикът на фабрика Нисен вдига наздравици с важни особи от политическия свят и Райхсвера, мечтаейки да завладее света. Междувременно Валтер Вайнтрауб е въвлечен в кървава война за господството над града. Главорезите от Щурмовите войски, водени от Валтер Щенес, демонстрират волята си за власт с нарастваща бруталност, но даже и те са обявили война на СС и Гереон Рат се оказва в средата на всичко това. Докато е на мисия да освободи журналиста Кателбах заедно със смелата фрау Бенке, животът на Рат е в опасност и той губи доверието на най-важния си съюзник, Шарлоте Ритер. Шарлотe и сестра ѝ Тони се изправят лице в лице с машинациите на „Бялата ръка“, а това, което се случва по-нататък, променя живота и на двете.

За всички създания – големи и малки – специален Коледен епизод
Вторник 26 декември в 21:15 ч.

Коледа е и Джеймс е на километри разстояние в тренировъчна база на великобританските ВВС.

Емоционален телефонен разговор с Хелън, която е в напреднала бременност, го кара да реши да се свърже с нея, но той няма много възможности, а талисманът на ВВС Джорджи се нуждае от помощта му. Джеймс се мъчи да постъпи правилно, но ще успее ли да стигне у дома навреме за Коледа?

Междувременно г-жа Хол подготвя градско коледно тържество в Дароуби. Зигфрид и Кармъди – който е добре приет в Дароуби и се радва на това – спорят кой ще бъде Дядо Коледа тази година, а Джеймс научава много важен урок и е възнаграден с изненада.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here