Премиера в България: 08.03.2019г.
Световна премиера: 08.03.2019г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика
Продължителност: 128 минути
Формат: 3D/IMAX 3D/4DX
Сценарист: Никол Пърлман, Дженива Робъртсън-Дуорет, Карли Менш, Лиз Флейхайв, Мег Лефоув, Райън Флек, Ана Боудън, Рой Томас и Джин Колан (книга)
Режисьор: Ана Боудън, Райън Флек
В ролите: Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Джаксън, Бен Менделсон, Джаймън Хаунсу, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото, Рун Темте, Маккена Грейс, Кларк Грег, Анет Бенинг
Разпространител: Форум Филм България / Marvel Studios / Walt Disney

Каръл Данвърс е пилот от Земята, която придобива могъщи сили. Част от ДНК-то на Данвърс принадлежи на извънземната раса „крий“. Когато за първи път виждаме героинята, тя живее на планетата на крий – Хала, където е част от елитен отряд космически полицаи, наречени Старфорс. Когато Данвърс се завръща на Земята, тя е преследвана от множество въпроси за своето минало и същевременно се оказва единствен шанс на хората срещу расата на променящите формата си „скръл“, предвождани от злия Талос (Бен Менделсон).
В личната си история, Карол Данвърс се оказва единствената защита на Земята срещу страховита извънземна заплаха. С капитан Марвел имаме поглед към нови забележителни светове и герои, както и един от най-интересните сблъсъци във филмовата вселена.
Разтърсващият финал на филма от 2018 г. „Отмъстителите: Война без край“ загатна, че окончателната съдба на Отмъстителите и всички живи същества във Вселената по някакъв начин ще бъде свързана с образа на Капитан Марвел. Тя ще изиграе изключително важна роля за разрешаването на трагичните събития от финала на този филм, при които Танос причини смъртта на половината от живите същества във Вселената, включително и на голяма част от Отмъстителите.
Самюъл Джаксън играе младия Ник Фюри, Кларк Грег е агентът на „S.H.I.E.L.D.“ Фил Колсън, Лий Пейс се превъплъщава в Ронан Обвинителя (познат като злодея от „Пазители на галактиката“), Лашана Линч влиза в образа на Мария Рамбоу – най-старата приятелка на Денвърс и колежка-пилот, а Джуд Лоу ще видим като мистериозния водач на Старфорс.

 

Капитан Марвел

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =