Печивата на Акис, сезон 1
Премиера: 15 април 2025 от 13:00 ч.
Излъчване: вторник от 13:00 ч.

Печивата на Акис: Когато печенето се превръща в изкуство и удоволствие.
„Печивата на Акис“ е оригинално кулинарно шоу, в което печенето се превръща в изкуство и наслада. Тази поредица, с водещ известния гръцки готвач Акис, е увлекателно пътуване из света на гръцките и средиземноморски вкусове, представени с модерен кулинарен привкус. Във всеки епизод са представени две изкушаващи рецепти, съчетаващи традиция със съвременни техники, за да вдъхновяват зрители с различни нива на опит в кухнята.
Топло посрещане с „Печивата на Акис“
Влезте в кухнята на Акис и открийте тайните зад разнообразието от изкусителни печива – от пухкави торти и богати на вкус сладкиши до сиропирани десерти и традиционни хлябове. Акис носи уникално очарование и експертиза на масата, гарантирайки ни, че всяка рецепта е едновременно достъпна и впечатляваща. Под негово ръководство дори начинаещите пекари могат да постигнат зашеметяващи резултати. Независимо дали приготвяте десерт за специален повод или просто искате да се насладите на удоволствието от печенето, това предаване предоставя възможностите и вдъхновението, за да го постигнете.
Същността на гръцкото и средиземноморско печене
В основата на поредицата „Печивата на Акис“ се крие дълбокото уважение към кулинарното наследство на Гърция и Средиземно море. Всяка рецепта се корени в традицията и включва съставки и техники, предавани през поколенията. Акис внася и модерен привкус във всяко ястие и адаптира тези класики за съвременните пекари и вкусове. От ароматните канела и карамфил до свежите нотки на цитруси и мед, вкусовете в това шоу са толкова ярки, колкото и регионът, който представят.

Икономични ястия с Джейми
Премиера: 14 април 2025
Излъчване: понеделник от 13:00 ч.

Има моменти от годината, които могат да окажат влияние върху разходите ни. Затова в тази поредица Джейми предлага страхотни, икономични съвети и рецепти, които ще ни помогнат да ядем вкусна храна на изненадващо ниска цена.
Джейми полага началото на 2025 г. с изумителни ястия, които щадят бюджета ни и дават голяма добавена стойност в моментите, в които имаме най-голяма нужда. Той ще ни помогне и подсигури с вдъхновение и практически съвети, за да се научим да приготвяме вкусни ястия с по-нисък бюджет, чрез умения, които ни спестяват пари и намаляват отпадъците!
„Икономични ястия с Джейми“ ни дава оптимална стойност без компромис в качеството. От бързи и вкусни вечери през седмицата до чудесни ястия за събирания с близки, от вдъхновение за вегетариански и веган ястия през януари до апетитни методи за използване на остатъците от храна, за да не изхвърляме нищо. „Икономични ястия с Джейми“ ще ни даде предложения за изгодни ястия, независимо от нашия бюджет.
Поредицата е пълна с рецепти, включващи съвети и трикове как да пестим, докато готвим; как да накараме съставките да работят за нас, и споделя принципи за разширяване на бюджета, вдъхновявайки ни да пазаруваме умно и да готвим вкусно с по-малък бюджет.

Бързите вкусове на Надия
Премиера: 16 април 2025 от 13:00 ч.
Излъчване: сряда от 13:00 ч.

Чрез приготвянето на храна, която е забавна и изпълнена с вкус, Надия Хюсеин е на мисия да върне вълнението в ежедневните ястия. Тя вярва, че най-добрият начин да го постигне е с вдъхновяващи рецепти и чрез разнообразни хитрини за засилване на вкуса на храната. В тематични епизоди, обхващащи теми като свежа и здравословна храна, храна за душата и ястия за специални поводи, тя ще накара вкусовите ви рецептори да работят на пълни обороти: кисело, сладко, люто, тръпчиво, пикантно, ароматно, землисто, ядково – няма да остане неизследвано вкусово преживяване. Надия вярва, че най-бързият път към вкусовете е да изхвърлим правилата през прозореца. Защо да бъдеш педант, когато е толкова забавно да експериментираш с необичайни вкусови комбинации? Кой казва, че не можеш да сложиш cheesy puffs (снакс със сирене) в класическите макарони със сирене? И защо да не добавиш пудра захар на пържените филийки, ако това веднага би подобрило вкуса? Освен че ще разкрие кои вкусови комбинации си подхождат, в тази апетитна нова поредица, Надия ще говори и за силата на вкуса да предизвиква емоции и носталгия, споделяйки спомени и забавни истории от собствения си живот, докато готви.

Дейвид Роко: Сладостта от домашно приготвената храна
Премиера: 17 април 2025 от 13:00 ч.
Излъчване: четвъртък от 13:00 ч.

Добре дошли в “Дейвид Роко: Сладостта от домашно приготвената храна”
През последните няколко години на много от нас се наложи да спрат да пътуват и да обикалят света, и Дейвид Роко не прави изключение. Споделеното време с близките хора стана още по-значимо и голяма роля за сближаването на Дейвид и семейството му изиграват храната и готвенето, които им дават усещане за нормалност в трудни времена.
В тази поредица Дейвид отваря дома си и кани приятели и близки да споделят какво е за тях храната. Докато научаваме техните истории чрез силата на споделеното готвене, се отправяме на магично пътешествие, подплатено с красива кинематография и ASMR.

Котсуолдската кухня на Пру Лийт, сезон 1
Премиера: 21 април 2025 от 12:00 ч.
Излъчване: от понеделник до петък от 12:00 ч.

Пру Лийт вярва, че най-хубавата храна е тази, която се приготвя най-лесно. Затова, от собствения си дом в живописния английски регион Котсуолдс, тя ще ни предложи някои от любимите си рецепти, съвети и трикове, които са лесни за изпълнение, но и гарантирано ще събудят апетита ни. Също така ще се срещне с различни гости и експерти – известни и обикновени хора – които да споделят своите кулинарни страсти и умения. Колоритният съпруг на Пру, Джон, ще предложи най-доброто от селския живот – от пчеларство до традиционно зидарство, и ще сподели някои от собствените си топ съвети – от трикове за градинарство до приготвяне на коктейли. Ще обърнем внимание и на редица герои от хранителната индустрия, като производители или такива, които просто имат удивителни истории, свързани с храната.