cnМай е месец, изпълнен с нови изненади по Cartoon Network. Очакваме премиера на поредицата „Елиът от Земята“, в която малкото момче и майка му Франки откриват космическия Центриум. Зрителите ще видят и специалния епизод „Бен 10: Бен Ген 10“, както и завръщането на любимите супергерои от: „Малки Титани: В готовност!“, DC Super Hero Girls и „Реактивните момичета“.

„Елиът от Земята“
От 29 май до 01 юни от 10.00 ч.

Франки е брилянтен геолог и е открила необичаен камък. Тя е убедена, че чрез него ще разкрие цивилизации от далечни галактики. За съжаление, другите учени не вярват на нейните теории. Въпреки това, Франки продължава с усилията си да сбъдне мечтите си и обикаля света със сина си Елиът, изследвайки необикновените съкровища на Вселената.

Благодарение на камъка, се оказва, че Космосът крие места и същества, които героите ни дори не могат да си представят. Мъдри циклопи, които могат да предсказват бъдещето, честни космически динозаври, колежански галактически мъдреци, извънземни, променящи формата си и много други живеят на място, наречено Центриум. Малкият Елиът ще си намери нов приятел – динозавъра Мо. Заедно с майка си, ще осиновят космическо куче и ще открият способността да се телепортират. Поредицата е дело на творци, свързани с „Невероятният свят на Гъмбол“ и е режисирана от Мик Грейвс и Тони Хъл.

„Малки титани: В готовност!”
Всеки делник от 15.55 ч.

Екипът на малките титани е съставен от истински супергерои. Те защитават жителите на града си от най-различни заплахи, но междувременно, не пропускат и да се забавляват. Този път Робин, Киборг, Старфайър, Зверчето и Рейвън планират почивка в Лос Анджелис. За съжаление, случайно попадат в Сан Педро, където трябва да предотвратят коварните планове на пристанищен работник, откраднал ценна книга с рецепти. Титаните ще обиколят света, в преследване на избягалия злодей. По време на мисията си, те ще посетят Индия, Хърватия и Ямайка.
В новите епизоди, зрителите ще могат да видят две супергеройски групи заедно: малките титани ще се срещнат с момичетата от DC Super Hero Girls. Двата екипа ще се изправят един срещу друг: но кой ли ще се окаже по-добър?

„Бен 10: Бен Ген 10“
На 22 май от 11.00 ч.

Феновете на Бен Тенисън и смелото му семейство, ще имат възможността да видят още от приключения им в този специален епизод. През май, Cartoon Network ще излъчи „Бен 10: Бен Ген 10“. Главният герой ще се срещне за първи път с младия Генератор Рекс и организацията „Провидънс“. Генератор Рекс е 16-годишно момче и също като Бен, притежава суперсили, но … не се нуждае от оборудване. Той бяга от военната организация „Провидънс“. В началото момчетата са предпазливи един към друг и Бен трябва да се справи с ред дребни недоразумения помежду им. Героите, обаче, имат по-важна мисия, за да се концентрират върху неразбирателсвтвото си: появява се злият магьосник Хекс, който използва повреден Омнитрикс, за да променя човешката ДНК и да добавя извънземни гени към нея. Спасяването на света отново е в ръцете на 10-годишния Бен.

„Супергероини в действие“
Всеки делник от 14.55 ч.

В тази поредица, силата е изцяло в момичешки ръце. Тези тийнейджърки могат да отблъснат атаката на всякакви силни противници и да се справят с най-различни извънредни предизвикателства. В новия маратон по Cartoon Network ще видим герои от DC Super Hero Girls, „Юникити“ и „Реактивните момичета“. Белушка, Бълбук и Бръшлян отново ще се сблъскат със зловещата, подозрителна археоложка Джемика, която се обръща към тях за помощ в намирането на мощен унищожителен куб. Белушка и Бълбук избягват контакт с нея, но Бръшлян настоява да й помага. Междувременно, Юникити и нейните приятели ще отидат на красив остров, където всички проблеми изчезват и животът е прекрасен, но отговорният иконом Ричард ще напомни на останалите, че трябва да се върнат в кралството и да изпълняват задълженията си. В същото време, властите на Метрополис възнамеряват да отсекат ценно, древно дърво, а Грийн Лентърн и Пойзън Айви ще направят всичко по силите си, за да го спасят.

 

 

BoomerangПрез май много от любимите герои се завръщат по Boomerang. Гризи и лемингите ще направят куп пакости за пореден път в новите епизоди на поредицата. Мечокът, както винаги, ще се опита да не се поддава на номерата налеминги, но дали ще успее? Освен това, зрителите могат да разчитат на още приключения със Скуби-Ду, както и на премиерните епизоди от поредицата за очарователното кученце Пат.

„Скуби-Ду и виж кой друг!“
Всеки ден от 16.00 ч.

През май поредицата ще ни поднесе нови мистерии с участието на бандата. Този път, Скуби-Ду и младите детективи ще се окажат в … затвора, където актьорът Морган Фрийман заснема документален филм, но съмнителен дух спъва работата му. Дали наистина това е представител на подземния свят? Приятелите ще се превърнат в звездите на филма, в усилията си да разгадаят тази заплетена мистерия. Велма, Фред, Дафни, Шаги и Скуби-Ду ще се срещнат и с известната актриса Луси Лиу и ще посетят нейната художествена галерия. Всички смятат, че това посещение е спокойно забавление, но една от статуите оживява и започва да плаши посетителите на галерията. Детективите и техният кучешки приятел ще открият и странен хуманоид, a актьорът Шон Астин, който е приятел на Дафни, ще се опитва да намери липсващ ключодържател, докато в магазина не се появи едно растение-чудовище, за да сее хаос. Тези две събития имат ли нещо общо? Намирането на отговора е в ръцете на любимите ни детективи.

„Кученцето Пат“
От 24 май – всеки ден от 18.30 ч.

Пат живее в обикновена къща в предградията, заедно със собственичката си Лола. Но животът му никак не е скучен – добродушното кученце се забърква в много вълнуващи случки. Някои от тях са заради злонамерените птици, които само чакат подходящата възможност да се отърват от Пат и котето Гугльо, което живее в същата къща. Лола ще намери нова приятелка в предстоящите епизоди, а още по-интересно е, че тя живее в Япония и Лола ѝ пише писма. Една от идеите ѝ е да изпрати пакет-изненада, пълен със сладки деликатеси, но какво ли ще се получи? Злонамерените птици ще решат, че това е чудесна възможност да … опаковат четириногите в пратката и да се отърват от тях завинаги. Пат ще трябва да спре братята Гуано, когато те открадват серума за суперсили на Лола и Виктор. На свой ред, Гугльо ще изчезне в изоставена къща, а Виктор ще открие, че сградата е обитавана от духове. Лола и нейният домашен любимец няма да се предадат и ще опитат всичко, за да си върнат изчезналия приятел Гугльо.

„Гризи и лемингите“
Всеки ден от 19.25 ч.

Единственото нещо, за което мечтае мечката Гризи, е покой. За съжаление, той може никога да не го получи – досадните леминги винаги ще измислят план, с който да го дразнят. Въпреки че тези сини същества са малки, пухкави и незабележими, те могат да създадат истински хаос. Любимите герои от тази поредица се завръщат по Boomerang в премиерните епизоди на сезон 3. Лемингите ще откраднат прясно уловената риба на мечката и специалните му закуски. Гризи ще положи много усилия, за да ги върне. Те също открадват от него книга, пълна с мечи мъдрости. Гризи за пореден пък няма да може да се отпусне след дълъг и уморителен ден. Почивката му ще бъде прекъсната от мистериозни светлини. Но дали това е просто обикновена светлина, или не са група от палави леминги с фойерверки? Гризи ще се опита да хване лемингите с въдица и ще трябва да положи много усилия, за да ги изтегли от сандъка, пълен с експлозиви.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 49