Какво запраща семейството на Джейк вън от тропическата гора и в посока океана?

Поредица от гадни работи. Всичко започва с един полет на родителите- Нави, които летят над „плаващите“ острови на гърба на своите банши. С тях е и най-големият им син, Нетеям. Притеснено обаждане от едно от другите им деца ги връща обратно и от там, историята започва.

Джейк и Нейтири са с 15г. по- зрели и вече имат различен поглед към живота. Когато станеш родител поведението и ценностната ти система се променят много. В първия филм видяхме двама Нави, които са безстрашни. Джейк без да се замисли се хвърли от своя Икран върху леоноптерикс-а. (помните ли тези същества в Аватар?) Дали един баща на четири деца би направил това? По-скоро не, защото той има задължение- да оцелее. Това не означава, че е страхливец. Означава, че приоритетите му вече са други.

Джейк води партизанска война срещу нашествениците, докато се бори с бащинството и своето минало на войн. Опитва се да запази децата си живи и същевременно да адаптира собствения си живот. Все още ли е войн? Момчетата му са на 14, 15 и 16г. и искат да воюват, защитавайки своя народ и своите земи. Ще успее ли Джейк да ги удържи, когато той самия трябва да направи точно това- да отиде да се бори за народа и земите си?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 25