Йоанна Драгнева добива популярност с групата Deep Zone Project, с която през 2008г. представят България на конкурса „Евровизия“ с песента „DJ, take me away“. Първият и солов сингъл е написан от Миро от Каризма. От 2018г. Йоанна е обвързана с водещия на Туризъм.БГ по БНТ- Мирослав Димитров. Тя е давала гласа си за „Овца или Вълк“, „Реактивните момичета“, „Щъркелчето Ричард“ и др.

С Йоанна Драгнева ни срещат разпространителите на най-новия филм, в който тя взема участие- „Моята непослушна фея“.

Здравей, Йоанна и добре дошла в прекрасния свят на Макси и „Моята непослушна фея“.

Cineboom: Как се съгласи да се включиш към проекта? Как се стигна до това да дадеш гласа си на тази героиня?

Йоанна: Изобщо не беше трудно! Дублирането на анимационни филми за мен е сбъдната детска мечта!  Работата по всяка нова роля е истинско удоволствие и се радвам, когато ме поканят за дублаж, дори и на кастинг. Много благодаря на Про Филмс, които за пореден път ми се довериха и ми дадоха възможността да дам гласа си на героиня, която звучи в оригинал точно като мен! 

Cineboom: Що за герой е Макси? Попадала ли си на толкова силен и емоционален герой, като нея ,  до сега?

Йоанна: Тя е мила, добра, умна и жертвоготовна. Малко тъжна от промените, които се случват в живота и и най-вече, от това че трябва да живее в големия бетонен град. Тя обича природата и се бори с всички сили да запази всяко дърво и цвете там. Лесно се сприятелява и обича да помага на другите.

Cineboom: Съхранила ли си детето Йоанна в себе си? Поглеждаш ли в това парченце от душата ти и успя ли да почерпиш вдъхновение от него, при работата ти тук? 

Йоанна: Старая се, особено сега, когато вече съм майка на две прекрасни момиченца! Искам да бъда колкото се може по – близо до тях, да играем на щури детски игри и да се забавляваме заедно и така да държим връзката помежду ни. Не си представям да съм строгия суров родител. Дублирането на анимационни филми и сериали много ме забавлява, а и ми помага за това. Често вкъщи влизам в различни роли, това се възприема много весело от децата. С интерес ме слушат, после гледаме и филмчетата….голямата ми дъщеря обожава да я водя на кино и да гледаме това, което мама е записвала. 

Cineboom: Смяташ ли да ги заведеш и на премиерата на „Моята непослушна фея“?

Йоанна: Няма как да пропуснем 🙂

Cineboom: Какво гледате у дома с хлапетата? „Моята непослушна фея“ ваш тип филмче ли е?

Йоанна:  В момента сме на вълна Пепа Пиг и детски от този тип, смятам че много ще се хареса. Цветно е, с много хубава анимация и добро послание. 

Cineboom: Когато даваш гласа си за филм какво предпочиташ? Да записваш сама? Да имаш контакт с останалите озвучаващи? Как се случиха нещата тук?

Йоанна: Разбира се, винаги е по- весело, когато си в контакт с останалите, но не винаги е възможно. Тази роля запивах сама, но Емил Конрад вече беше направил своята част и ми беше много любопитно да го слушам. Това е неговия дебют в дублажа и според мен се е справил чудесно! 

 

Cineboom: Виждаш ли поука в края на „Моята непослушна фея“? Какво ти се иска децата (а и не само) да извлекат за себе си, след като изгледат филмчето?

Йоанна: Ние сме свързани с природата и трябва да я пазим, ние сме едно. А това се учи още от най- ранна детска възраст и е хубаво да се обръща внимание на това чрез детските филмчета. Така децата възприемат по – лесно и искат подсъзнателно да приличат и подражават да добрия герой! Лесно и ясно се научават да различават добро от зло.

Cineboom: Смяташ ли, че анимации като тази, имат своята аудитория у нас? Ходят ли децата все още на кино, за да гледат анимационни филми?

Йоанна:  Определено! Кое дете не обича да ходи на кино? А ако превърнеш гледането на филм в приключение за цялото семейство – става безценно преживяване. 

Cineboom: Сработи ли се лесно с Про Филмс и този път? Как протекоха нещата там?

Йоанна: Да! Беше любов от пръв поглед! И така вече станаха 8-9 години, откакто работим заедно! Дължа много на тях, защото те бяха хората, които ме въведоха в естеството на работа, от тях съм се учила и продължавам да се уча! Освен това целия екип са много хубави хора и е удоволствие да се работи в такава среда!

Cineboom: Какво ти предстои в професионален план, след като филмът тръгне по кината? 

Йоанна: Вече е време да се насоча обратно към музикалните ми проекти, изминалите 4 години бяха посветени на семейството ми и на усъвършенстването ми в професионален план. Сега е време за работа!

С екипът на www.cineboom.bg ти благодари за отделеното време и дано Макси бъде вдъхновение за теб  и всички фенове на „Моята непослушна фея“, които ще влязат в кино салоните след 24.03.2023 г. Желаем истински успех на филма и на теб.  До нови срещи 😊

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =