Приятели, не забравяйте да участвате в нашата игра! Заедно с издателство „Изток- Запад“ искаме да зарадваме трима от вас с по една от следните книги:

Скритата реалност: Паралелни вселени и фундаменталните закони на космоса“– Брайън Грийн

Написах тази книга така, че да не изисква никакви познания в областта на физиката и математиката от страна на читателя. Вместо това, както и в предходните ми книги, използвах метафората и аналогията, като включих и множество исторически сведения, за да осигуря широкодостъпно описание на някои от най-странните и – в случай че се окажат верни – най-съществените прозрения на модерната физика. Много от разглежданите идеи изискват от читателя да изостави удобните си мисловни модели и да се отвори за неочаквани страни на реалността. Това пътешествие е още по-вълнуващо, и това е разбираемо, заради завоите и обратите в науката, озарили пътя му. Старателно съм ги подбрал така, че да запълня панорама от идеи, простираща се от долините на ежедневието до върховете на напълно непознатото.

Брайън Грийн

 

„Китайски легенди и разкази за необичайното“– Съставителство и превод Юлиян Щилиянов Антонов

Сказания за Осемте безсмъртни

Представата за Осемте безсмъртни се формира още през първите векове на нашата ера, по времето на династия Хан. В основата й стои един вече утвърден персонаж от китайската митология – мъдрецът, който се е оттеглил от обществения живот, за да живее в хармония с природата и себе си.

Записки за Мрака и Светлината 

Под „светлина“ и „мрак“ би следвало да разбираме видимото и невидимото – привичния околен свят и отвъдния, онзи на духовете. Те, разбира се, си взаимодействат („тук-и-сега“) и се отразяват един в друг. И игриво разменят местата си…

Хрониките на И Дзиен

Хун Май, наричан също Дзин Лу, че и Йе Чу, е знаменит китайски книжовник, ерудит и сановник, живял по времето на династия Южна Сун. Бил е пословичен с феноменалната си памет. Изборът на псевдоним не е случаен: И Дзиен е един от тримата древни мъдреци, споменати в трактата Лиедзъ. Да Ю („Великият Ю“) бил пословичен с деловитостта си. Опознавал на място и най-причудливите неща и ги овладявал – така се сдружил с един жълт дракон и една костенурка и с тяхна помощ усмирил водите на потопа, а после взел, че основал династия Ся. Бо И умеел да „именува“ нещата, т.е. да ги определя и класифицира, придавайки порядъчност на безпорядъчното – и обичайност на необичайното. И Дзиен пък просто обичал да записва странните истории – така, както ги е чул…

„Във весела женска компания“– Алегзандър Маккол Смит

Веселата и жизнерадостна Прешъс Рамотсве, шефка на частна детективска агенция, и дама с „традиционно телосложение”, вече е омъжена за автомонтьора господин Дж. Л. Б. Матекони. Животът й в столицата на Ботсуана Габороне върви прекрасно, но изведнъж бедите започват да валят една след друга – всички дирения по последния важен случай удрят на камък, маа Рамотсве едва не блъска велосипедист с микробусчето си, а накрая избухва кавга между помощничката й маа Макутси и един от чираците в сервиза. Същият този чирак си е намерил крайно неподходяща приятелка, която кара лъскав мерцедес. Как да го накарат да се опомни? И какво ще стане с маа Макутси, чийто кавалер на уроците по танци не е идеален, но безкрайно се възхищава от нея? Ала това, което най-силно смущава душевното равновесие на маа Рамотсве е неочакваната поява на един човек, който я заплашва с тайна от нейното минало…

За да участвате в играта трябва да се отбележите /тагнете/ на снимката на книгата, която искате да спечелите! Снимките са в СПЕЦИАЛЕН АЛБУМ в раздел „снимки“ от нашия фейсбук профил, озаглавен Избери своята книга със „CINEBUM“ и ИК „ИЗТОК-ЗАПАД“. Разбира се, ако харесвате и трите заглавия, можете да се отбележите и на трите, но само по един път на книга. Отбелязването за дадена книга на няколко нейни снимки, не увеличава шанса Ви в томболата.

Крайният срок за участие в играта е 7 януари 2012г.

На 8 януари ще се тегли жребий за всяка една от книгите и ще бъдат определени трима от Вас, които ще получат книгата, на която са се отбелязали! Те ще бъдат обявени на страницата на www.cinebum.eu, на фен страницата ни, както и в партньорската ни мрежа, а до края на деня ще получат лично съобщение от нас с насоки за това как да получат книгата си!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 10