HBO затвориха вратата за пети сезон на „Западен свят“. Новината беше ужасна за всички, но напълно и за актьорския ансамбъл. Звездите ще получат договорените заплати, въпреки че петият сезон няма да бъде продуциран.

Договорите на звездите включват клаузата за заплащане и при отказ от продуциране на сезона. Опцията се е появила миналата година преди премиерата на сезон 4, чиято продукция бе отложена, поради пандамията.  Актьорите вече са имали опит и са предоговорили сделките си по онова време.

Ходът не е неочакван. Медиите понякога плащат на актьори преди новина за подновена поредица. Това се случва особено в слуачите, когато актьорския ансамбъл включва големи имена, които ще е трудно да събереш отново без договори.

Основното ядро от актьори на „Западен свят“ включва Ивън Рейчъл Уд, Танди Нютън, Ед Харис, Джефри Райт и Арън Пол. Четримата са в поредицата от сезон 1 и след сезон 2 договориха голямо повишение на парите, които ще получават, стигайки до $250 хил. за епизод. Арън Пол се присъедини в сезон 3.

Заплатите на актьорите за сезон 5 са межу $10 и $15 млн. „Западен свят“ не е евтин сериал. Сезон 3 струваше $100 млн. или около $10 млн. за епизод. Сезон 5 със своите 8 епизода е щял да струва повече от $80 млн. за медията.

Решението за отказ от „Западен свят“ сезон 5 идва на базата на рейтинг спрямо цена. Зрителите на сериала са паднали от над 20 млн. при сезон 1 до под 4 млн. при сезон 4.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 55