Бившата звезда Райън Грантъм е осъден на доживотен затвор, защото през 2020г. е застрелял майка си.

Актьорът е на 24г. Присъдата е прочетена във върховния съд във Ванкувър,  Британска Колумбия. Присъдата забранява за първите 14г. случаят му да бъде разглеждан за евентуално помилване.

Присъдата е очаквана. Той самият се призна за виновен за убийство от втора степен, което в Канада автоматично води със себе си доживотна присъда. Не бе ясно, колко години ще трябва да чака за да опита да я обжалва.

На 31.03.2020г. Райън е застрелял в тила 64 годишната си майка, Барбара Уайти, докато е свирила на пиано. Той е репетирал убийството и е снимал видеа, включително едно, на което признава и показва тялото на майка си.

На следващия ден е напълнил колата си с три пушки, амуниции, дузина коктейли Молотов, къмпинг принадлежности и се е отправил в посока дома на министър председателя на Канада с намерението да го убие. Вместо да направи това е завил към полицията във Ванкувър и се е предал.

Според психиатричен доклад от Юни, Грантъм е преминавал през тежък период на клинична депресия преди убийството. Имал е уклон към насилие и самоубийство. Той е решил да убие майка си, която по онова време е се е борила с рак. Причината? Да не и се налага да види насилието, което възнамерява да извърши…

Съдията е решил, че психическите му проблеми са смекчаващи обстоятелствата около убийството. Към този момент, Грантъм получава психиатрична помощ в затвора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 34