Пътят за „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдер“ към екран е дълъг и странен. Той започва веднага след премиерата на оригиналния филм от 2017г. Години наред феновете молиха Warner Bros. да пуснат версията на Снайдер. Премиерата е факт и от миналата седмица всички потребители на HBO GO. Този четиричасов епос е окончателната визия на режисьора за филма. В даден момент обаче Warner Bros. обявиха, че възнамеряват да пуснат тази версия, като филм в четири части.

В свое интервю пред Deadline, Снайдер говори за промяната от продукт в четири части до цялостен, дълъг филм.

Мисля, че би имало правен спор ако тръгнем да разделяме филм на четири части и да го превръщаме в телевизионен сериал. Това би нарушило всички договори на екипите, участващи в него. Предложих им да не рискуваме и да не превръщаме нашия филм в това. Така бихме се натъкнали на поредица от проблеми и бихме превърнали всичко в истинска катастрофа. Нека не правим правни прецеденти от този филм. Просто ще се придържам към четиричасовия ми епос.

За да завърши версията си Снайдер е преминал през три дни допълнителни снимки и е добавил още визуални ефекти. Нито един кадър заснет от Джос Уедън не е използван във версията на Зак Снайдер. Въпреки допълнителните снимки, едва няколко минути са реално новите кадри.

Снайдер е завършва филма си на ръба и така подготвя още два филма с нашествието на Darkseid. Warner Bros. обаче му заявяват, че неговата версия не е канон. Въпреки твърденията ми, всички възможни продължения биха били на кино версията, не на неговата.

При все това след години чакане, зрителите могат да видят Режисьорската версия на Зак Снайдер по HBO GO и да я сравнят с оригиналната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 22