В сряда (15.01.2020г.) жена-режисьор заведе дело за нарушаване на авторските права, срещу М. Найт Шаямалан и Apple. Тя ги обвинява, че са изкривили филмът и от 2013г. и са го представили през мъжка гледна точка.

Франческа Грегорини е написала и режисирала „The Trueth About Emanuel“, психологически трилър за жена, която формира взаимоотношения с кукла, след смъртта на бебето и. В съдебното си обвинение тя твърди, че Шаямалан е попил елементи от филма и за сериала по Apple TV + „Servant“.

Сериалът, създаден от Тони Басгаллъп, дебютира през Ноември. Негов изпълнителен продуцент е М. Найт Шаямалан. Историята проследява двойка, която отглежда кукла за свой син, след смъртта на бебето им.

Според обвинителния акт историята на Грегорини е дошла от трудностите при забременяването и, както и от липсата на майка в детските и години. Обвинението настоява, че Apple TV + са взели същите теми и са ги филтрирали, през очите на мъже, които говорят за лудостта на една жена и дискутират колко „еб**ва“ е детегледачката.

Apple все още не са коментирали делото.

И филмът и сериала изследват сложните взаимоотношения между скърбяща майка и детегледачката, която е наета да се грижи за куклата. Обвинителния акт включва много други съвпадения и характеристики. Според ответника всички прилики са съвпадения. Шаямалан и Басгалъп твърдят, че не са гледали „The Truth About Emanuel“.

Филмът дебютира по време на кино фестивала в Сънданс през 2013г. През 2014г. той има и своя кино показ. След това Грегорини е работила в Телевизията и дори е режисирала два епизода от „Убивайки Ийв“.

Преди „Servant“ Басгалъп е бил изпълнителен продуцент на „Berlin Station“ по Epix. Агентът на Грегорини се е свързал с него и я е предложил за режисьор в поредицата през 2017г. , като е изпратил на Басгалъп линк към „The Trueth about Emanuel“.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2