При първото потапяне на Кири под водата, ставаме свидетели на множеството различни форми на живот в океана. По думите на Джеймс Камерън, дизайна на съществата е 20 пъти повече от онова, което виждаме в тази, конкретна сцена.

Едно от тези същества, с които ще се запознаем в „Аватар: Природата на водата“, е tulkun. То прилича на нещо, като китовете, които сме виждали.

За по-голям размери кликни върху снимката или я отвори в нов tab

Ние се отнасяме към tulkun, като към герой. Те са по-скоро трансцедентни животни. Имат до някаква степен съзнание и култура. Интелигентни са, културни са и умеят да комуникират. Взаимодействат си с „водния“ Нави клан, като с равни. Tulkun споделят същата религия, като Меткаина.

Tulkun имат „странични криле“. Приличат на гърбави китове. Имат и главна перка (имат и крайна перка също). Този на снимката тук е виждал и по-добри времена. Две трети от главната му перка е откъсната, от което можем да съдим за мащабите на войната във филма.

Всъщност виждате тук повреден, уплашен tulkun. Виждате белега на окото му и тъканта в края на повредената му перка, която всъщност е ампутирана. Има ужасно много в този кадър…- разказва Камерън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

90 − = 82