По-малко от месец преди старта на финалния сезон 11 за „Живите мъртви“ , дългогодишната битка на бившия шоурънър Франк Дарабонт и телевизя AMC приключи.

Телевизията подписа извънседебно споразумение с декларация, че изплащат $200 млн. на режисьора на „Изкуплението Шоушенк“.

Споразумението потвърджава плащане в брой на $200 млн. компенсации за минали и бъдещи стрийминг показвания на „Живите мъртви“ и „Fear The Walking Dead“.

Съдебната битка продължи точно 10г. През тях Дарабонт преживя тежки думи, личено и корпоративно унижение, както и много преувеличения. Сделката обаче е в правилния момент за AMC. „Живите мъртви“ е на път да приключи с предстоящия сезон 11. След това предстоят множество сериали, spin-off поредици и дори неназовани такива. Дарабонт и адвокатите му със сигурност биха добавили всички тях, към претенцията си. Това би увеличило много полагащото му се обезщетение с десетки, да не кажем дори стотици милиони долари.

Процеса стартира през 2013г. и търсеното обезщетение тогава бе $300 млн. Това е точно 2 години, след като Дарабонт бе брутално изхвърлен от продукцията. Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд и други изпълнителни продуценти също са съдили телевизия AMC, в търсене на своите обезщетения.

Делото бе преместено за Април 2022г. поради COVID 19, но развръзката не се случи в съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

90 − 82 =