Френския вестник за разследваща журналистика Médiapart публикува доклад, от който става ясно, че 13 жени са обвинили актьора Жерар Депардийо в сексуално посегателство.

Според доклада, случаите са от общо 11 филма и сериали, заснети в периода 2004- 2022г. Сред тях са комедията „Big House“, биографичния „Dumas“ и криминалната поредица на Netflix „Marseille“.

Актьорът е представлявад от адвокатската кантора Cabinet Temime, базирана в Париж. В свое изявление, те казват:

Част от обвиненията са базирани на много субективни предположения и морални преценки. Клиентът ни отрича всички обвинения, които се очаква да попаднат под ударите на закона.

Много режисьори и продуценти от филмите и сериалите в свои изявления споделиха, че не са чули или видели подобни действия от страна на Депардийо.

Според Médiapart  това разследване е продължило няколко месеца и се е базирало на слухове и информация от социалните медии за поведението на Депардийо спрямо жените.

13-те обвинения са допълнение към това, на актрисата Шарлот Арно от 2018г., която го обвини в изнасилване.

Баща и е стар приятел на Депардийо. През 2018г. тя е отишла в имението на актьора в Париж за актьорски съвет. По думите и, той я е изнасилил.

Този случай отново изплува във френските съдилища след неуспешния опит случая да бъде потулен.

В своя доклад, Mediaport твърдят още:

Освен обвинението на Шарлот Арно, успяхме да съберем още 13 обвинения от жени, които твърдят, че са били обект на сексуално посегателство, жестове и предложения,  от известния актьор. Жените са актриси, гримьорки, части от екипа на продукциите. Те са ставали обект на поставена ръка върху дупето им, между краката им, върху стомаха им, получавали са сексуални предложения , настойчиво пъшкане…

Тези доклади от снимачната площадка често са подминавани със смях и същевременно с фразата: „Ох ок, той си е такъв!“

Жените не са говорили за действията му тогава от страх, че може никога повече да не работят.

Повтарящият се е елемент е наличието на млада, внимателна жена, която тъкмо започва кариерата си и от друга страна световноизвестен актьор, чието присъствие е достатъчно за да финансира филма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 67