Disney пожънаха планетарен успех през 2014г., като разказаха оригиналната история на Господарката на злото (Анджелина Джоли) и  прибраха над $758 млн. от световния боксофис на филма. През 2019г. се появи продължението, което се представи зле. Сега, компанията се надява да постигне подобен успех с „Круела„. Това е дълбоко потапяне в героинята от култовата анимация „101 далматинци“. В главната роля гледаме носителката на Оскар, Ема Стоун. Всичко се случва през 70-те години на миналия век в Лондон.

През 70-те години на миналия век в Лондон, Естелла де Вил е модна дизайнерка. Тя се вманиачава по кожи от кучета, особено от далматинци. С течение на времето това я превръща в безсърдечната и ужасяваща злодейка, Круела.

Режисьор е Крейк Гилеспи. В предходния си филм „Аз, Тоня“ той донесе награда Оскар за поддържаща женска роля за Алисън Джейни. Филмът прибра над $53 млн. от световното си разпространение срещу $ 11 млн. бюджет.

В поддържащи роли са Ема Томпсън, Емили Бичам и Марк Стронг. Ема Стоун е работила със сценариста на „Круела“ Тони Макнамара, в предходния му филм „Фаворитката“. Глен Клоуз изигра Круела в игралната версия на „101 Далматинци“ през 1996г., сега тук тя е изпълнителен продуцент на „Круела“.

„Круела“ се очаква да се появи в кината на 28.05.2021г. Първия трейлър е тук.

Източник: IndieWire

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 88